Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Čokoladni mousse
 Čokoladni mousse
Kuhinja

Čokoladni mousse

by Furaj.ba 2 min read

AA

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna rerna i za koje treba izdvojiti malo vremena. Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši za koju vam ne treba više od 15 minuta.

Sastojci:

  • 300 g kvalitetne tamne čokolade (oko 70 posto kakaa)
  • 3 jaja
  • ¼ šoljice (oko 55 g) šećera
  • 1 kašičicakakaa u prahu (bez grudica)
  • 300 ml slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • Malo naribane čokolade za ukras

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila maknite je s vatre i ostavite da se malo oshladi.
  2. U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
  3. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
  4. U posebnu zdjelu izmiksajte šlag. Kada je gotov velikom metalnom kašikom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu te ga rukom sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu.
  5. Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u hladnjaku bar sat vremena. Izvadite ih iz frižidera oko 15 minuta prije serviranja. Po želji ukrasite sa šlagom i naribanom čokoladom.
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

1 Jula, 2022
Novosti

 ‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu

1 Jula, 2022
blog

Top 3 lokacije za vožnju kajakom u blizini Sarajeva

30 Juna, 2022
Izdvojeno

Novi Divanhanin album proglašen najboljim u Evropi

30 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

Iz Sarajeva je jutros nakon deset godina krenuo voz do

Novosti

 ‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu

Simboličnim uručenjem ‘zelenog ključa’ direktora Porschea BH Senada Olovčića direktoru

blog

Top 3 lokacije za vožnju kajakom u blizini Sarajeva

Kad bih vam rekla da sam u maju 2019. gledala

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.