Moćno sredstvo za detoksikaciju prerušeno u još jedan ukusan šejk. Celer i peršun, zaslužni za njegovu svijetlozelenu boju, diuretici su koji vaš organizam čiste od toksina. Kelj i mango su superhrana prepuna nutritivno vrijednih sastojaka koji potpomažu detoksikaciju vašeg organizma.
Porcija za dvoje
Vrijeme pripreme: 15 minuta
1¼ šoljice nasjeckanih listova kelja (bez stabljike i rebara)
1¼ šoljice smrznutog manga u kockicama
2 celera s rebrima srednje debljine, nasjeckana
1 šoljica hladnog svježeg đusa ili soka od mandarine
¼ šoljice nasjeckanog peršuna ravnog lista
¼ šoljice svježe nasjeckane nane, tj. mente
Ubacite sve sastojke u blender.
Blendajte dok ne dobijete glatku kašu.
Naspite u 2 hladne čaše.
Nutritivna vrijednost (po porciji): 160 kalorija, 3 g proteina, 39 g ugljikohidrata, 5 g vlakana, 0.5 g masti, 0 g zasićenih masti, 56 mg natrija.