Divanhani iz Turske priznanje “Najbolji umjetnici BiH”

Popularni bend Divanhana dobio je u Turskoj vrijedno priznanje u kategoriji “Najbolji umjetnici BiH” u okviru manifestacije The Best of Rumeli.

Selma Droce, Divanhana

Priznanja se dodjeljuju u 17 različitih kategorija u oblasti nauke, umjetnosti, novinarstva i društvenog aktivizma.

Šesto po redu izdanje The Best of Rumeli inicira i organizira RUBAFED (Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu), organizacija osnovana 2006. godine s ciljem uspostavljanja i održavanja prijateljskih i partnerskih odnosa s državama Balkana.

Moderatori svečane dodjele, tokom koje je Divanhana svojom izvedbom legendarne Šantićeve “Emine” oduševila prisutnu publiku, bili su Jusuf Emin i turska umjetnica Suzan Kardeş s kojom je Divanhana 2018. godine izdala studijski album Kardeş.

Podsjećamo, bend Divanhana u kategoriji “Best Group”, bh. bend britanski muzički magazin Songlines proglasio je najboljim bendom svijeta za 2022. godinu, a njihov album “Zavrzlama” ocijenjen je kao najbolji u Evropi.

Tokom 2022. godine album “Zavrzlama”  zauzimao je vodeća mjesta na mnogim međunarodnim top listama. Dobitnici su mnogih nagrada koje su im dodijelili radijski paneli kao što su Transglobal World Music Chart, World Music Charts Europe i Balkan World Music Chart.

 

Selma Droce, Divanhana: Gašenjem svjetla počinje naša magija

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content