Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Egzotični indijski lasi
 Egzotični indijski lasi
banana milkshake
Furaj Planetom Kuhinja

Egzotični indijski lasi

by Furaj.ba 2 min read

AA

Lassi je najpoznatiji indijski, izuzetno zdrav napitak koji se pravi od jogurta. Po osnovnom receptu se jogurt mješa sa vodom u različitom odnosu u skladu sa ličnim izborom. Najčešće je odnos 1/4 jogurta na 3/4 vode, odnosno na šoljicu vode dodaje se ¼ šoljice jogurta. 

Oni se dobro izmešaju bilo u blenderu, bilo u zatvorenoj flaši i služi uz dodatak raznih začina, voća i oraha. Lasi vam ostavlja mogućnost da primjenite svoju maštu i da se osjvežite tokom vrelih ljetnjih dana ili ugrijete zimi.

Ako pravimo slani lasi dodaćemo so,biber, đumbir itd. Ukoliko želimo da pijemo sladak lasi možemo ga zasladiti bilo šećerom (bolje žuti) ili medom. Izuzetno je njegovo djelotvorno dejstvo na probavu. Međutim, trebalo bi ga izbjegavati kasno uveče jer se tada teže vari, kao uostalom i sam jogurt. Voće i orasi se mogu dodati nasjeckani ili samljeveni u blenderu.

Slatki lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + med /šećer + kardamom, cimet

 

Slani lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + đumbir, kumin, so, crni biber

Bogati lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + nasjeckano voće po izboru, mljeveni orasi (bademi, lješnici i sl.), 3-4 kašike šećera (zasladiti po želji), začini (vanila, cimet, kokos)

Zašto piti lassi kad imamo jogurt?

 Jogurt je hladan, mastan i teško se probavlja. Zbog fermentacije, okusa i svojstva kiselosti, dodavanjem vode i  miješanjem, promijene se navedene odlike jogurta i čine ga prozračnim, laganim, lako probavljivim i zato je lassi preporučljiv i koristan u prehrani.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Android svijet na MojaTV

4 Jula, 2022
Adresar

Od sada u Sarajevu možete rentati premium vozila Mercedes-Benz

4 Jula, 2022
Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za

1 Jula, 2022
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

1 Jula, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Android svijet na MojaTV

Iz BH Telecoma stiže super ponuda za nove i postojeće

Adresar Novosti

Od sada u Sarajevu možete rentati premium vozila Mercedes-Benz

STARline, ovlašteni Mercedes-Benz partner u BiH čija je osnovna djelatnost

Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za poslovne žene

Kada je 2009. godine Amerikanka Elinor Ostrom dobila Nobelovu nagradu

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.