Gurabije

    Gurabije

    One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Također, mogu se zamrznuti. 

    Sastojci:

    500g brašna

    300g meda ( odlične su i sa pekmezom)

    50g maslaca

    200g šećera

    300g oraha

    četiri žumanca

    malo korice od limuna

    malo cimeta

     

    Priprema:

    Brašno, maslac, samljeveni orasi i šećer se izmiješaju izmješaju i preliju vrućim medom. Kad se smjesa ohladi, dodaju se žumanci, narendana kora od limuna, po želji i cimet.

     

    Tijesto se dobro izmijesi ostavi da odstoji na hladnom. Zatim se razvije na cm debljine, oblikuju loptice koje spljoštite i poredaju u uljem namazanu tepsiju.

    Premažu se razmućenim jajetom dva puta i stave peći

    One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Takodje, mogu se zamrznuti .