Hidratacija je važna i kad dani postanu hladniji i kraći

S dolaskom jeseni, kada se temperature zraka polako počinju snižavati, i naš osjećaj žeđi postaje manji. Dobra navika da bočicu s vodom nosimo gdje god krenemo i da je pijemo tokom cijelog dana nepravedno se gubi do idućeg ljeta. S prvim danima jeseni količinu ispijene vode svodimo na čašu ili dvije, uglavnom poslije obroka. 

Na taj način zanemarujemo naše stvarne potrebe, koje podrazumijevaju unos najmanje dva litra tekućine svakoga dana, tokom cijele godine, neovisno o kojem godišnjem dobu je riječ.  Međutim, ponekad je teško sjetiti se da trebate piti vodu i kada niste žedni. U tome leži prva greška koja vodi ka dehidraciji te većem riziku od zdravstvenih komplikacija i problema.  

Kako bi pravilno funkcioniralo, ljudsko tijelo ovisi o vodi. Redovna i pravilna hidratacija doprinosi boljem pamćenju, stabilnom raspoloženju i koncentraciji. Kada unosimo dovoljno vode u organizam, motivirani smo i lakše rješavamo svakodnevne situacije, te uz više energije uživamo u svim aktivnostima.

Najbolji izbor hidratacije je negazirana prirodna mineralna voda. Takva je SARA, koja dolazi iz netaknute prirode u okolici kraljevskog grada Kreševa. SARA je voda provjerenog porijekla, sa bogatim mineralnim sastavom te niskim sadržajem natrija. Karakteristična je po lakom i svježem okusu, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kao takva, idealan je saveznik u hidrataciji tokom cijele godine. 

Zato, zadržite dobre navike i kada dani postanu kraći. Provodite što više vremena vani i neka boca kristalno čiste i visokokvalitetne vode SARA uvijek bude uz vas. 

Zato što jedan članak nije dovoljan…

PET NAČINA ZA JAČANJE IMUNITETA

7 IDEJA KAKO UŽIVATI U ČAROLIJAMA JESENI

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content