Hitko rafting

Dvadeset pet kilometara od Konjica, preko Boračkog jezera, doći ćete na Ban Vir kod Glavatičeva. U prelijepom prirodnom ambijentu na stijeni iznad Neretve naći ćete brvnaru – restoran Ban Vir gdje će vas dočekati ljubazni domaćini koji su 1999 godine bili prvi koji su počeli raditi rafting ture kanjonom Neretve. Pored raftinga, klub Hitko rafting organizuje i kanjoning i motocros.

4

Foto: Furaj.ba

Hitko rafting

Na rafting se kreće poslije doručka u 10 sati, kada će vas vodiči-skiperi  upoznati sa pravilima ponašanja i mjerama sigurnosti na raftingu a završava oko 16-17 sati, zavisno od doba godine i nivoa vode.

U toku raftinga prave se pauze za užinu, a ostale pauze za kupanje, ulaske u pećine i dr. prave se po želji gostiju. Bez brige možete ponijeti svoju foto opremu jer u čamcima postoje plastična burad koja su namjenjena za čuvanje opreme koju treba zaštiti od vode.

Na cilju vas čeka autobus koji će vas vratiti na Ban Vir gdje vas čeka bogat izbor domaćih bosanskih  specijaliteta kao i sve vrste pića.

U cijenu raftinga je uključen doručak, oprema (neoprensko odijelo za rafting, sigurnosni prsluk, kaciga i veslo) vodič-skiper i ručak po završetku raftinga.

POPUSTI:

1. organizovane grupe đaka, studenata i sportskih klubova
2. Djeci do 7 godina GRATIS, od 7-14 godina 50% cijene
3. Gratis za organizatora – vođu veće grupe

Na rafting je preporučljivo nositi šorts, majicu, sandale a ne nositi skupi nakit, naočale i satove.

Poželite li produžiti svoj boravak i dan provesti na plaži ispod restorana na raspolaganju vam je  Etno selo “Ban Vir” koje raspolaže sa 5 kuća  sa kupatilima i 30 ležajeva.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content