Hitko rafting

  Hitko rafting

  Dvadeset pet kilometara od Konjica, preko Boračkog jezera, doći ćete na Ban Vir kod Glavatičeva. U prelijepom prirodnom ambijentu na stijeni iznad Neretve naći ćete brvnaru – restoran Ban Vir gdje će vas dočekati ljubazni domaćini koji su 1999 godine bili prvi koji su počeli raditi rafting ture kanjonom Neretve. Pored raftinga organizuju i kanjoning i motocros.

  284465_119141744848586_4367840_n

  RAFTING

  Na rafting se kreće poslije doručka u 10 sati, kada će vas vodiči-skiperi  upoznati sa pravilima ponašanja i mjerama sigurnosti na raftingu a završava oko 16-17 sati, zavisno od doba godine i nivoa vode.

  U toku raftinga prave se pauze za užinu, a ostale pauze za kupanje, ulaske u pećine i dr. prave se po želji gostiju. Bez brige možete ponijeti svoju foto opremu jer u čamcima postoje plastična burad koja su namjenjena za čuvanje opreme koju treba zaštiti od vode.

  4

  Foto: Furaj.ba

  Na cilju vas čeka autobus koji će vas vratiti na Ban Vir gdje vas čeka bogat izbor domaćih bosanskih  specijaliteta kao i sve vrste pića.

  U cijenu raftinga je uključen doručak, oprema (neoprensko odijelo za rafting, sigurnosni prsluk, kaciga i veslo) vodič-skiper i ručak po završetku raftinga.

  POPUSTI:
  1. organizovane grupe đaka, studenata i sportskih klubova
  2. Djeci do 7 godina GRATIS, od 7-14 godina 50% cijene
  3. Gratis za organizatora – vođu veće grupe

  Na rafting je preporučljivo nositi šorts, majicu, sandale a ne nositi skupi nakit, naočale i satove.

  Foto: Furaj.ba

  Poželite li produžiti svoj boravak i dan provesti na plaži ispod restorana na raspolaganju vam je  Etno selo “Ban Vir” koje raspolaže sa 5 kuća  sa kupatilima i 30 ležajeva.