Hobbit-kućica na bh. planini – noćenje kao u kultnom filmu “Gospodar prstenova”

Ne, ne morate putovati na Novi Zeland da biste oživjeli trenutak mašte iz fantastičnog svijeta J. R. R. Tolkiena, kojemu dugujemo zahvalnost za kultne filmove “Gospodar prstenova” i “Hobbit”.

 

Na bosanskohercegovačkoj planini Javor ne stanuju hobiti, vilenjaci, patuljci i orci, ali će vam se činiti da ste zaista zalutali u trilogiju koja je očarala svijet.

Hobbit-kućica nalazi se u planinskom kampu Jazavčije Rupe koji radi od 2015. godine i zamišljen je kao mjesto za odmor i rekreaciju.

Kamp se nalazi nedaleko od Han Pijeska, u mjestu Malo polje koje se nalazi u blizini ski-staze na planini Javor, ispod najvećeg vrha Velika Igrišta na nadmorskoj visini od oko 1.150 mnv.

U ponudi kampa se pored četverokrevetnih bungalova odnedavno nalazi i Hobbit house apartman koji je namijenjen za dvije osobe.

Apartman je i moderno opremljen: ima kupatilo, TV, internet itd.

No ne treba vam ništa osim uživanja u prelijepom pogledu na vrh Velika Igrišta, čistom planinskom vazduhu ili šetnji kroz četinarsku šumu.

Mjesto je posebno pogodno za planinare i ljubitelje brdskog biciklizma.

Zimi je ovdje, uz smještaj i skijanje, gostima na raspolaganju i mogućnost iznajmljivanja motornih sanki, kao i skijaške opreme.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content