Hobbit-kućica u Han Pijesku

Ne, ne morate putovati na Novi Zeland da biste oživjeli trenutak mašte iz fantastičnog svijeta J. R. R. Tolkiena, kojemu dugujemo zahvalnost za kultne filmove “Gospodar prstenova” i “Hobbit”.

 

Na bosanskohercegovačkoj planini Javor ne stanuju hobiti, vilenjaci, patuljci i orci, ali će vam se činiti da ste zaista zalutali u trilogiju koja je očarala svijet.

Hobbit-kućica nalazi se u planinskom kampu Jazavčije Rupe koji radi od 2015. godine i zamišljen je kao mjesto za odmor i rekreaciju.

Kamp se nalazi nedaleko od Han Pijeska, u mjestu Malo polje koje se nalazi u blizini ski-staze na planini Javor, ispod najvećeg vrha Velika Igrišta na nadmorskoj visini od oko 1.150 mnv.

U ponudi kampa se pored četverokrevetnih bungalova odnedavno nalazi i Hobbit house apartman koji je namijenjen za dvije osobe.

Apartman je i moderno opremljen: ima kupatilo, TV, internet itd.

No ne treba vam ništa osim uživanja u prelijepom pogledu na vrh Velika Igrišta, čistom planinskom vazduhu ili šetnji kroz četinarsku šumu.

Mjesto je posebno pogodno za planinare i ljubitelje brdskog biciklizma.

Zimi je ovdje, uz smještaj i skijanje, gostima na raspolaganju i mogućnost iznajmljivanja motornih sanki, kao i skijaške opreme.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content