Hobbiton naselje Garden Samobor

Kada bi veći broj ljudi cijenio dom više od zlata, ovaj svijet bio bi sretnije mjesto, rečenica je iz kultnog Tolkienova djela “Hobit”. 

Zahvaljujući planetarno uspješnoj senzaciji Gospodar prstenova, širom svijeta niču hobbiton naselja koja nas na dan, dva ili pet vode u neki drugi svijet. Donosimo vam priču iz Hrvatske, u kojoj možete ostvariti svoju maštariju da prespavate u smještaju nalik onom iz romana o Hobitu.

Jagode, kestenje, gljive

Okružen zelenilom, u Samoboru nadomak Zagreba, smjestio se Garden, kompleks hobiton kućica, u naselju Mala Jazbina, u blizini Grgosove špilje. Prava je fora da su imena kao iz neke priče, zar ne?

Ovaj smještaj idealan je za odmor u bilo kojem godišnjem dobu, ali u proljeće i ljeto je najljepše. Sjajan za bijeg od gradske gužve i idealan za punjenje baterija. 

Ako vam se posreći da odsjednete ovdje, vrijeme možete iskoristiti za šetnje u prirodi ili vožnju biciklom. Ovisno o periodu u kojem boravite, možete brati šumske jagode, kestenje, a ako ste znalac, gljive. 

Za smještaj je raspoloživo šest zasebnih nastambi – bačvi, sa po dva odvojena ili jedan bračni krevet. Svaka nastamba ima klima uređaj pa je ugodno i u vrele dane. Kompleks je pet friendly, pa ako ste bili u stresu gdje sa ljubimcima, nemojte biti. Opustite se. Garden je namijenjen upravo tome. 

U sklopu naselja dvije su kupaonice i odlično opremljena kuhinja, u kojoj možete pripremiti one gljive koje ste nabrali u šumi. 

Voli, peci, jedi

Gosti u svaka doba mogu koristiti okućnicu u čijem se jednom dijelu smjestila sjenica sa garniturom za sjedenje. U hladnije ili kišne dane može se zatvoriti i grijati. Dostupan je i zidani zidani roštilj sa opremom za spravljanje različitih jela. Za tili čas zrak možete ispuniti mirisima sa ražnja, kotlića, roštilja, peke… 

No, da ne otkrivamo sve. Osim navedenog, dugujemo vam reći da je kapacitet naselja 12 ljudi. Do prve trgovine je dva kilometra, pa da vam odmor bude odmor u pravom smislu riječi, opskrbite se zalihama dovoljnim za višednevni boravak. 

Osigurano je i parking mjesto, vlasnici govore engleski jezik, sve je klimatizirano, u cijeni je i wifi, a kuhinja je odlično opremljena. 

Za velika porodična okupljanja ili team building, ne treba vam ništa osim Gardena. I važećeg pasoša. 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content