Hodočašće u Međugorje

Priča o Blaženoj Djevici Mariji, u narodu poznatoj i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, osamdesetih godina prošlog vijeka  stigla je u sve krajeve svijeta i tako je Međugorje, krševito hercegovačko mjesto, 25 kilometara udaljeno od Mostara, preko noći postalo jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu.

Foto: Depositphotos

Prema svjedočanstvu šestero djece, Gospa se prvi put ukazala u sumrak 24.juna 1981, na brdu Crnica, u liku mlade žene s djetetom u naručju. Preko vidjelaca vjernicima je Kraljica mira nastavila slati mjesečne poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu koji u njima  traže nadu, spas i ispunjenje svojih molitvi  i nada.

Od 25. januara 1987. svakog 25. u mjesecu Gospa se  obraća svijetu preko svoje vidjelice, Marije Pavlović, objavljujući svoje duhovne poruke sa istim žarom kao i 1981. godine. Vatikan nije priznao ova ukazanja i službeno je Međugorje od njega prihvaćeno kao mjesto molitve ali to nije bila prepreka za oko 15 miliona hodočasnika iz cijelog svijeta koji su u proteklih trideset godina pohodili Međugorje.

Za tridesetu godišnjicu ukazanja Gospe, Međugorjr je posjetilo 100.000 hodočasnika, iz više od 100 zemalja svijeta koji su slušali mise na oko 20 svjetskih jezika.

Link sa rasporedom molitvi

http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski-fenomen/molitveni-raspor

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content