Hoi An Memories: Predstava zbog koje ćete se zaljubiti u Vijetnam

Ova predstava je ponos Vijetnamaca, jedinstveni doživljaj koji vas poziva na jednu šarenu romantičnu priču – priču o tome kako ste se zaljubili u Hoi An.

Foto: Furaj.ba

Predstava Hoi An Memories je nevjerovatan spektakl koji kombinuje muziku, poeziju, rasvjetu uz likovnu umjetnost i koreografiju na otvorenom prostoru sa 500 profesionalnih izvođača.

Foto: Furaj.ba

Na preko 25 000 kvadratnih metara pozornica djeluje poput holivudskog seta. 500 glumaca i plesača učestvuju u predstavi sa prelijepim scenama gdje ste kao gledalac pozvani na put kroz 400-godišnju tradiciju jednog grada. Gledate kako se razvija grad, počevši od male kućice farmera sa svojom porodicom, zatim se oko njih stvara Hoi An iz zemlje. Predstava prikazuje razvoj grada u različitim periodima, alijanse između kraljevskih porodica kroz sklapanje brakova, uvođenje specifičnih svjetiljki i strane uticaje. Glavna zvijezda predstave je zapravo sam grad – nema likova, zapleta, pripovjedača. Vijetnamska kultura prikazana je kroz historijsku prizmu koja se uveliko oslanja na bogatu prošlost Hoi An-a kada je bio trgovačka luka – mjesto susreta Istoka i Zapada u 16. stoljeću.

Foto: Furaj.ba

Pozornica je sastavljena tako da prikazuje obale rijeke u Hoi An-u, planine, trgovačke brodove, ogromne pokretne konstrukcije, te čak i ogromnog slona. Muzika je izvrsna, a osvjetljenje i koreografija izvanredni.

Predstava je prikladna i zanimljiva za sve uzraste. Postoje dva ekrana koja prikazuju titlove na vijetnamskom i engleskom jeziku, iako nisu prijeko potrebni jer predstava prevazilazi jezičke barijere, jer scene u predstavi same sve govore.

Kada je loše vrijeme predstava se otkazuje, međutim, ako je u pitanju slabija kiša, posjetioci dobiju kabanice, a VIP zona ima natkriveni prostor.

Foto: Furaj.ba

Mjesto odvijanja predstave je Hoi An impression Theme Park (Hoi An Tematski Park Impresija). Predstava se održava svako veče od 19:30 do 20:45. Više informacija o predstavi i rezervaciji karata možete pogledati OVDJE

Foto: Furaj.ba

Zato što jedan članak nije dovoljan…..

VIJETNAM, TURISTIČKA ZVIJEZDA JUGOISTOČNE AZIJE

DA NANG: NAJLJEPŠE PLAŽE VIJETNAMA

HOI AN MEMORIES: PREDSTAVA ZBOG KOJE ĆETE SE ZALJUBITI U VIJETNAM

AERODROM U DOHI – Hamad International Airport

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content