Hotel Pino – dnevni boravak Sarajlija

Na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, smjestio se hotel Pino, otvoren na mjestu nekadašnjeg sjajnog ugostiteljskog objekta Prvi Šumar. Zbog blizine grada i mogućnosti da do ovog planinskog bisera iz Sarajeva stignete za 10 minuta, hotel je poznat kao „dnevni boravak Sarajlija“.

slide_01

Iako Sarajlije koriste čak i pauzu za ručak da obezbjede sebi dnevnu dozu čistog vazduha i vitamina D, ovaj hotel sa četiri zvjezdice, koji se bojama i materijalima potpuno uklopio u planinski ambijent, često biraju i gosti koji bilo zbog posla ili odmora, dolaze u Sarajevo. Na raspolaganju su im 22 sobe i 2 apartmana sa divnim pogledom na planinu i šumu. Da bi se sve uklopilo u prirodni ambijent pobrinuo se  Studio Zec i njihov glavni arhitekt Amir Vuk Zec.

Hotel posjeduje 6 Elegance soba, 8 Premuim soba, 6 Toranj soba, dvosobno apartman „Wolf“, dvoetažni apartman „Rabbit“, te dvije Delux sobe. Sve sobe su moderno opremljene i nude različite tipove ugođaja počevši od Satelitske TV, wi-fi mreže, sefa, mini bara, toaletske kozmetike, te čaja i kafe. U cijenu smještaja je uključen i doručak i besplatno korištenje usluga Wellness i Spa centra. Potpunu relaksaciju gostima će pružiti 23 metra dug bazen, dječiji bazen, 2 saune, fitness centar i 2 sobe za masažu. Usluge SPA centra su dostupne samo gostima ili članovima centra, a sve masaže se dodatno naplaćuju.

U sklopu hotela je restoran „Prvi šumar“ gdje gosti mogu birati između tradicionalne bosanske kuhinje ili „A la carte“ jela. Poslije ukusnog obroka gosti najradije biraju kamin bar „Snowflake“ gdje mogu  uživati u kafi, kolačima ili grickalicama. Alkohol se ne služi.

Goste sa djecom obradovat će Dječiji klub koji radi od 9 -20h uvečer. Dječiji klub nudi dnevne aktivnosti, organizaciju rođendana i proslava, bazen, mini disko i vanjsko igralište. Moguće su i usluge čuvanja djece.

Hotelski prostor za konferencije podijeljen je u dvije prostorije i zajedno sa krovnom teresom i prostorom oko hotela idealan je za organizovanje konferencija, team buildinga i bilo koji tip event-a ili druženja, što ovaj hotel  čini jedinstvenim u izboru lokacije za ovakve događaje.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content