Continental Adventure Resort – fini luksuz usred šume

Nije baš lako opisati isparavanje i miris 40 stepeni tople vode u đakuziju usred šume, dok je vanjska temperatura ispod nule. Ali, probat ćemo dočarati atmosferu u Continental Adventure Resort

Foto: Continental Adventure Resort

Kada kažemo savršen odmor, čime ga i kako definišemo? Mirom i spokojem? Tišinom? Prirodom? Finim luksuzom? Savršenim pogledom? Dodirom romantike, ali i avanture?

A šta ako je moguće imati sve?

A jeste. I to u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini.

Continental Adventure Resort treba biti vaša sljedeća destinacija.

Naći ćete ga lako čim rezervišete smještaj. Istoga trena, na vaš mail pristiže tačna lokacija ovog savršenog mjesta.

Foto: Continental Adventure

U Continental Adventure Resort u vašu čast plešu zvijezde

Sa magistralnog puta Livno – Tomislavgrad, skrećete u selo Golinjevo. Od kraja sela, kroz koje se vozite asfaltnim putem, čeka vas još oko kilometar makadama, koji vas do ove oaze mira, smještene u šumi crnoga bora, na oko 900 metara nadmorske visine.  

Bilo bi lako reći da je ovo sjajna lokacija i destinacija za odmor, ali nije lako opisati ukus zraka koji će vas opiti čim ga udahnete. 

Lako bi bilo i reći da na raspolaganju imate luksuznu A-frejm kućicu Kamešnica (po planini na kojoj se resort nalazi), sa kaminom, nakrcanu proizvodima malih lokalnih proizvođača, ali nije lako opisati njihov miris. Sve proizvode možete kupiti ili dodatne količine naručiti, pa na taj način konkretnom akcijom pomoći održivom seoskom razvoju.

Lako je i reći da se sa terase pruža magičan pogled na Buško jezero, ali kako opisati osjećaj koji vam govori „ostani tu“? 

Foto: Continental Adventure

Lako je i opisati svaki pomno birani komad namještaja, lijep, moderan i funkcionalan, ali nije baš lako opisati isparavanje i miris 40 stepeni tople vode u đakuziju usred šume, dok je vanjska temperatura ispod nule. Oko vas snijeg, iznad vas nebo po kojem u vašu čast plešu zvijezde. 

Bilo bi lako reći i da, ako ste željni malo drugačijeg ugođaja, možete rezervisati smještaj u glamping kupoli, ali nije lako opisati raskoš sunčevih zraka koje se kroz njena stakla probijaju i bude vas milujući vam lice. 

Foto: Continental Adventure

Mir, uvijek

I šta bi još bilo lako?

Lako je raditi jer je odličan WiFi dostupan u cijelom resortu, ali nije lako objasniti osjećaj škripanja snijega pod nogama jer pauzu koju pravite na poslu koristite za šetnju kroz šumu.  

Bilo bi lako reći da su vam domaćini na raspolaganju za organizovanje izleta, ali kako opisati doručak koji će vam servirati u prirodi na kariranim stolnjacima, nakon što se pozdravite s konjima sa Kruzi.

Bilo bi nam lako reći da ćete ovdje imati odmor za pamćenje, ali moramo vam reći i da svaki tren svoga boravka u ovom kutku raja, možete imati dokumentovan profesionalnim fotografijama, koje će za vas uraditi vaš domaćin. 

I još jedna, mnogo važna informacija. Objekti za smještaj udaljeni su međusobno oko stotinjak metara, pa čak i ako su svi zauzeti, imat ćete svoj mir.

Zima je fantastično godišnje doba za ovu ekskurziju. Za ostaviti, kako je nekada davno pjevao neprevaziđeni Oliver, trag u beskraju.

Foto: Continental Adventure

A šta se ne može?

Domaćinima je zadovoljstvo gostiju na prvom mjestu. Svojim posjetiteljima žele pružiti smještaj savršene higijene, pa je u smještajnim objektima zabranjeno pušenje, organizovanje zabava i dovođenje kućnih ljubimaca. Sve mora biti savršeno. Svaki, pa i najmanji detalj. Zbog ne tako lako dostupne lokacije, nema lakog pristupa trgovinama za svakodnevne potrebe, pa ponesite sve što bi vam eventualno moglo zatrebati. 

Foto: Continental Adventure

Kapaciteti u Continental Adventure Resort

Kapacitet kuće je 4+2 osobe. Imate dva king size kreveta i ugao koji se rasklapa u pomoćni ležaj za dvije osobe. Ispred kuće je prostor za vanjski boravak i roštilj.

Continental Adventure

Industrijska zona - jug, Livno 80101
Telephone, WhatsApp

+387 (0) 63 221 912              

E-mail

info@continentaladventure.net      

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content