Ulaz na Panonska jezera ovog ljeta će se plaćati skuplje

Zvanična ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna, a ove godine kompleks “Pannonica” slavi 20. rođendan.

 

S početkom ljetne sezone počinje i naplata ulaznica u kompleks, koje se mogu kupiti u nekoliko kategorija, a od ove godine bit će i skuplje zbog povećanja cijena većine roba i usluga za proces rada kompleksa(cijene tehnološke i slane vode, hemijske pripreme vode, materijala i usluga za održavanje)

Tako je nova cijena dnevnih ulaznica za 0,50 KM veća nego prošle godine, kao i za redovne i đačke kategorije.

Zadržavanje prošlogodišnjeg nivoa cijena ostalo je za dnevne ulaznice za kategorije povlaštenih osoba, odnosno penzionera, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i šehida te invalida iznad 60 posto.

Također, nepromijenjene cijene ostaju i za dječije ulaznice koje obuhvataju mališane uzrasta od dvije do sedam godina i svih kategorija poslijepodnevnih ulaznica. Cijene usluga izdavanja plažnog mobilijara su također ostale nepromijenjene.

“Kupovinom sezonskih i mjesečnih ulaznica koje omogućavaju neograničen broj ulaza, ostvaruju se znatne uštede za one koji namjeravaju češće posjećivati slana jezera, a ističemo činjenicu da je kompleks slanih Panonskih jezera jedan od rijetkih kupališnih objekata gdje je dozvoljeno unošenje sopstvene hrane i pića kao i plažnog mobilijara”, naveli su iz Pannonice.

Dakle, redovna cijena cjelodnevne ulaznice od ponedjeljka do petka košta 6,50 KM, dok je za dvije marke skuplja u danima vikenda.

Povlaštena košta četiri, a u dane vikenda pet maraka, a đačka je 4,50, odnosno 5,50 KM subotom i nedjeljom. Dječija ulaznica iznosi tri, odnosno 3,50 KM u danima vikenda.

Kada je riječ o poslijepodnevnim ulaznicama, koje vrijede od 16:30 sati, redovna od ponedjeljka do petka košta četiri, a u danima vikenda pet maraka. Poslijepodnevna đačka/povlaštena iznosi tri, odnosno četiri KM dok je dječija dvije, odnosno 2,50 KM.

Sve kategorije imaju mogućnost kupovine i sezonskih, mjesečnih i petodnevnih ulaznica.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi