Hrvatska među najboljim zemljama na svijetu za rad na daljinu

Jedna od vodećih svjetskih tražilica za putovanja KAYAK, nedavno je objavila rezultate analize “Work from Wherever Index” prema kojoj se Hrvatska našla na listi najboljih svjetskih zemalja za rad na daljinu.

KAYAK je sproveo istraživanje na osnovu kojeg je napravio Work from Wherever Index tako što je analizirao 111 zemalja i rangirao svaku prema 22 faktora u šest kategorija: putni troškovi i dostupnost, lokalne cijene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme.

Najmoćniji pasoši u 2021. godini

Na toj listi se nalaze najbolje destinacije za digitalne nomade. Hrvatska je za rad na daljinu, među 111 zemalja svijeta, zauzela 11. mjesto. Međutim, na Evropskoj listi za najpoželjnije zemlje Hrvatska je zauzela odlično sedmo mjesto.

Top 10 najboljih zemalja za kombiniranje produktivnih radnih uvjeta i mogućnosti za avanture i putovanja prema KAYAK-u su:

1. Portugal

2. Španjolska

3. Rumunjska

4. Mauricijus

5. Japan

6. Malta

7. Kostarika

8. Panama

9. Češka

10. Njemačka

Portugal je rangiran kao najbolja zemlja za rad na daljinu u cijelom svijetu, s visokim rezultatom u svim kategorijama, uključujući sjajno vrijeme, veliki broj mjesta za izlaske, niske stope kriminala i relativno niske troškove života. Portugal također nudi digitalnu nomadsku vizu, a mnogi lokalni stanovnici imaju visoko poznavanje engleskog jezika što privlači iseljenike.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content