Iz Sarajeva ove godine letovi i za Atinu, Solun i Varšavu

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ove godine će biti uspostavljene tri nove aviolinije na osnovu Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji je 28.11.2023. godine raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa ciljem razvoja turizma.

Foto: Furaj.ba

Od ove godine, kako smo već pisali, iz Sarajeva će se moći letjeti za Atinu i Solun u Grčkoj te u Varšavu u Poljskoj.

Akropolj – Najvažnija stanica svakog turiste u posjeti Atini

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i Međunarodnim aerodromom Sarajevo nastavlja s aktivnostima uvođenja novih direktnih aviolinija putem subvenicioniranja aviokompanija, a sve u cilju unapređenja i razvoja turističkog sektora u Kantonu Sarajevo.

Također, ovaj put javni poziv omogućio je da aviokompanija Aegean Airlines potvrdi obavljanje letova iz Sarajeva za Skoplje tokom cijele godine, kao i aviokompanija TUI AIRWAYS koja će zahvaljujući poticajima, nastaviti sa obavljanjem letova na relaciji London – Sarajevo, koji su izuzetno važni za razvoj zimskog turizma u BiH.

Aviokompanija Lot Polish ponovo uspostavlja letove za Varšavu.

Nažalost, aviokompanija Norwegian Air Shuttle koja planira uspostavu letova prema Skandinaviji nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju zahtjevanu Javnim pozivom.

Novi Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo bit će prilika za sve aviokompanije koje imaju potencijal i značaj za turističko tržište, brojnu dijasporu i građane.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content