Janjeći kotleti s povrćem

    Janjeći kotleti s povrćem

    Janjetina je jako bogata okusima, ne treba joj mnogo začina, no izvrsno se slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom. Te je začine najbolje sitno nasjeckati pa njima natrljati meso i ostaviti ga preko noći u fržider. Uobičajena metoda dodavanja arome janjetini jest i pravljenje malih rezova na mesu u koje zatim utisnete režnjeve češnjaka ili grančice začinskog bilja. 

    Sastojci:

    šest janjećih kotleta

    tri glavice luka

    pola paprike

    120g šampinjona

    jednakocka goveđe supe

    30g brašna

    malo soli

    malo bibera

    120g očišćenog mladog graška

     

    Priprema:

    Izrezati luk.

    Razrezati papriku na rezance.

    Očistiti šampinjone.

    Ispržiti na ulju kotlete s jedne i sa druge strane. Na istoj masti dinstati samo 5 minuta luk, šampinjone i papriku.

    Kocku za supu rastopiti u toploj vodi.

    Povrće posuti brašnom, a onda zaliti supom i ostaviti za zavri.

    Začiniti, dodati grašak i ostaviti da lagano vri 45 minuta.

    Četvrt sata prije nego što jelo bude gotovo, staviti kotlete na povrće.

     

    Poslužiti toplo.

    SHARE
    Prethodni članakLokumi
    Naredni članakAko nisi voljen zavoli Unu