Janjeći kotleti s povrćem

Janjetina je jako bogata okusima, ne treba joj mnogo začina, no izvrsno se slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom. Te je začine najbolje sitno nasjeckati pa njima natrljati meso i ostaviti ga preko noći u fržider. Uobičajena metoda dodavanja arome janjetini jest i pravljenje malih rezova na mesu u koje zatim utisnete režnjeve češnjaka ili grančice začinskog bilja. 

Sastojci:

šest janjećih kotleta

tri glavice luka

pola paprike

120g šampinjona

jednakocka goveđe supe

30g brašna

malo soli

malo bibera

120g očišćenog mladog graška

Priprema:

Izrezati luk.

Razrezati papriku na rezance.

Očistiti šampinjone.

Ispržiti na ulju kotlete s jedne i sa druge strane. Na istoj masti dinstati samo 5 minuta luk, šampinjone i papriku.

Kocku za supu rastopiti u toploj vodi.

Povrće posuti brašnom, a onda zaliti supom i ostaviti za zavri.

Začiniti, dodati grašak i ostaviti da lagano vri 45 minuta.

Četvrt sata prije nego što jelo bude gotovo, staviti kotlete na povrće.

Poslužiti toplo.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content