Još jedna velika nagrada za Pino Nature Hotel na Trebeviću

Na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, smjestio se hotel Pino Nature koji je od svog osnutka do sada osvojio prestižne nagrade. Ovih dana stigla je još jedna, osoblju i menadžmentu posebno draga jer su je izabrali “tajni gosti”.

Hotel Pino Nature

Treću godinu za redom Pino Nature Hotel osvaja nagradu Kongresna zvezda | Meeting star award, koja se dodjeljuje u Ljubljani, za najbolje i najkvalitetnije hotele Jugoistočne Evrope na polju kongresnog turizma. Od ukupnog broja bodova od 4.80 Pino Hotel je osvojio konačnu ocjenu 4,72 u kategoriji BOUTIQUE MEETING HOTELA. 

Pino Hotel je u protekloj godini na krovu hotela izgradio novu VIP panorama kongresnu salu koja ispunjava sve stroge propisane epidemiološke mjere, sa staklenim portalima, prirodnim svjetlom, mogućnošću konstantnog prozračivanja, odvojenih toaleta i fantastičnim pogledom na crnogoričnu šumu, što ga je svrstalo među najbolje hotele za kongresni turizam u jugoistočnoj Evropi.

Ono što je najinteresantnije za ovu nagradu jeste činjenica da nominirane hotele posjećuju “tajni gosti” (za koje menadžment hotela kao ni uposlenici nisu upoznati), koriste usluge hotela kao stvarni klijenti i na kraju daju svoju ocjenu žiriju. Nagrada je potpuno besplatna, bazirana isključivo na kvalitetu usluga koje hotel pruža na polju kongresnog turizma. 

Aida Terzić, direktorica hotela

Kongresni turizam je od izuzetnog značaja za BiH i njemu je potrebno posvetiti mnogo više pažnje budući da popunjava periode niske sezone. Ova nagrada nas posebno raduje jer se dodjeljuje na osnovu iskustava “tajnih gostiju” te je to ujedno i priznanje kompletnom osoblju i našoj posvećenosti da nam svaki gost bude podjednako važan, izjavila je za Furaj.ba Aida Terzić, direktorica hotela Pino Nature.

Kamin sala

Bez obzira na korona krizu, kompanija Toleranca iz Ljubljane je u protekloj godini provela 35 novih evaluacija i recertificirali više od 50 hotela. Do sada su pregledali i ocijenili 447 hotela i 42 kongresna centra. Cijenjeni certifikati dodijeljeni su  za samo 172 hotela ili 35,18% svih ocijenjenih hotela iz Jugoistočne Evrope.

Ove godine će se zbog Covid mjera održati online ceremonija dodjele nagrada krajem februara.

Pino Nature Hotel

PINO NATURE HOTEL

Trebević


Trebević, Ravne br. 1
Telefon: 033 257 800
Web:    www.pino-hotel.com
e-mail: info@pino-hotel.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content