Jotanovi otoci – skriveni biser Bihaća

Za Japodske otoke u Bihaću sada znaju svi. Žele ih vidjeti, posjetiti i uživati u neopisivoj ljepoti. No, malo ko zna da pored ljepota Japodskih otoka i Nacionalnog parka Una, u Bihaću postoje i Ljubavni, ali i Jotanovi otoci.

Foto: TZ Bihać

Plitkim rukavcima rijeka Una ispreplela se sa kopnom sačinjavajući mnoštvo otoka u hladu drveća, na površini od 8 hiljada kvadratnih metara. Da nije sportskih ribolovaca iz Udruženja Una, možda se za njih ne bi ni znalo.

Foto: TZ Bihać

Turistička zajednica grada Bihaća, zajedno sa Nadzornim odborom Turističke zajednice, posjetila je za vikend lokaciju Jotanovih otoka kako bi izvršila uvid u radove koji su izvedeni sredstvima donacije IPSIA BIH koja je realizirana na temelju potpisanog sporazuma između Udruženje riblovaca „Una“, Turističke zajednice Grada Bihaća i organizacije IPSIA BIH.

“Neupitna je rajska ljepota prirodnih ada koje se nalaze u neposrednoj blizini centra Bihaća i postojeći potencijal, a koji bi Grad Bihać trebalo da učini dostupnim građanima i našim posjetiteljima kako bi ova lokacija postala jedna od nezaobilaznih destinacija koju će svi sa zadovoljstvom posjetiti”, naveli su iz Turističke zajednice dodajući kako ova lokacija može biti jedna od najljepših turističkih ponuda Bihaća.

Foto: TZ Bihać”Velika posjetilačka zona sa pratećim sadržajima i jedinstveni flyfishing revir, uz šta bismo dodatno potaknuli na posmatranje, uvažavanje i uživanje prirodnih ljepota grada”, dodali su.

Na Jotanovim otocima izgrađeno je pet mostova koji povezuju otoke i oko 30 stolova sa klupama za odmor.

Kako doći?

Od centra Bihaća udaljeni su oko 1.300 metara. Prilazi im se sa bakšaiške zaobilaznice, makadamskim putem…

Zato što jedan članak nije dovoljan…

BAJKA NA SRCOLIKIM UNSKIM OTOČIĆIMA

PEĆINA GRMUŠA – NOVOOTKRIVENI PRIRODNI BISER BOSNE I HERCEGOVINE

BIHAĆ, KRAJIŠKI BISER U ZAGRLJAJU MAGIČNE UNE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content