Kako provesti 8. mart u Sarajevu i ostatku BiH

Osmog marta svake godine obilježava se Međunarodni dan žena kada pripadnice ovog spola imaju običaj prikladno ga obilježiti u ženskom društvu, svako na svoj način.

Foto: Pixabay

Iako se slažemo da kupovina poklona i izlasci sa najdražim ženskim osobama ne treba da se vežu isključivo za jedan datum, zašto ne i iskoristiti ovaj dan i poneke popuste ili ideje koje nam se nude za dobro druženje i punjenje baterija.

Žičarom na Trebević

Odlazak na najbližu planinu nadomak Sarajeva zaista je sjajna ideja. Najprije, udahnut ćete čistog zraka što je privilegija današnjeg doba, naročito ako živite u gradu, a bit će od koristi vašem zdravlju – kao i šetnja, odnosno samo kretanje. Još ako dodamo da ćete uživati u jednom od najljepših pogleda na grad – uz popust na vožnju Trebevićkom žičarom. Sve dame s prebivalištem u BiH koje krenu na vožnju žičarom dobit će popust na cijenu povratne karte koja će koštati četiri KM.

100 žena na Trebević

Ako se nikada niste popeli na vrh Trebevića, subota je jedinstvena prilika da to učinite u pratnji mame, sestre, kćerke ili najboljih drugarica. Ili svih zajedno. Naime, ovogodišnja 9. po redu tradicionalna manifestacija „100 žena na Trebević 2024“ u povodu 8. marta – Dana žena realizovat će se u subotu, 9. marta. Do mjesta okupljanja možete doći žičarom na koju i u subotu važi popust, a detalje pohoda saznajte na linku!

Jedan dan budite kraljica u Jajcu!

Kraljevsko Jajce veoma je popularno u BiH zbog veličanstvenog vodopada i drugih znamenitosti koje ga krase, od kojih je čak njih 30 proglašeno nacionalnim spomenikom BiH.

Proglašen je i jednim od najljepših malih gradova na svijetu, a mi iz Furaj.ba o njemu smo više puta pisali kao o užitku kojeg ćete teško nadmašiti.

Povodom svjetskog Dana žena. JU “Agencija Jajce” poklanja svim ženama besplatan ulaz na spomenike grada: vodopad, tvrđavu, katakombe i u etno-zbirku.

Posjetite mističnu Vjetrenicu!

Povodom Dana žena sve posjetiteljice pećine Vjetrenica koja se nalazi u općini Ravno dobit će poseban popust. 
 
Provedite vaš dan u šetnji najvećim sistemom pećina u BiH, zavirite u historiju pećine u Biospeleološkom muzeju te se upoznajte sa znamenitostima općine Ravno kroz VR sadržaj u info – edukativnom centru.
Specijalna cijena za sve posjetiteljice iznosi 10,00 KM po osobi te uključuje cjelokupnu ponudu Zaštićenog krajolika Vjetrenica – Popovo polje.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content