Kanjoning – nezaboravna avantura na bh. rijekama

BiH Bucket List Challenge

Izazov #69 – Osjeti adrenalin kanjoninga

Put kroz kanjon predstavlja kombinaciju aktivnosti: plivanje, ronjenje, penjanje, hodanje, skakanje u vodu i spuštanje s konopcem.

Foto: Visit Konjic

Kanjoning na Rakitnici

Želite li isprobati nešto drugačije, jedinstveno i avanturističko i osjetiti izvrstan adrenalin? Tada biste se trebali pridružiti ekipi Visit Konjic na canyoning turneji!

Kanjoning predstavlja aktivnost ispunjenu adrenalinom koja se odvija u kanjonu rijeke Rakitnice, daleko od svih gužvi u Konjicu i okolici. Kanjoning je kombinacija aktivnosti poput plivanja, ronjenja, penjanja, hodanja i skakanja u vodu. Najbolje od najboljih, kanjon Rakitnice, drugi najdublji kanjon u Evropi, kanjoning podiže do krajnje razine. Rakitnica je fizički zahtjevan i tehnički kanjon s visokim adrenalinskim faktorom, pun novih iznenađenja u netaknutoj prirodi – definitivno osjećaj vrijedan iskustva.

Kanjoning na Hrčavki

Kanjon Hrčavke je prelijep potpuno divlji kanjon koji se nalazi  na planini Zelengori, i koji čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Hrčavka je najveća pritoka rijeke Sutjeske.

Posljednji je osvojeni kanjon u Evropi. Osvojen je tek prije nekoliko godina a komercijalne ture kanjoninga se organiziraju tek od 2014. godine.

Jedan je od najljepših, a poznavaoci kanjoninga tvrde da je i jedan od najatraktivnijih. 

Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografiranje. Mi preporučujemo ovaj skriveni dragulj koji još uvijek nije nadaleko poznat brojnim turistima. Iskoristite priliku da budete među malobrojnim koji su uspjeli osvojiti ovaj velelijepni kanjon.  

Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja rijeke, uglavnom se organizira u julu, augustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobit ćete od organizatora.

Savjet. Ponesite ili iznajmite go pro kameru. 

Konkretne aranžmane pogledajte OVDJE 


BiH Bucket List Challenge

Izazov #69 – Osjeti adrenalin kanyoninga

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste vi bili na kanyoning turi.

Glavni sponzor:


Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

        

   

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content