Kanjoning – nezaboravna avantura na bh. rijekama

  Kanjoning – nezaboravna avantura na bh. rijekama

  BiH Bucket List Challenge – Izazov #72

  Put kroz kanjon predstavlja kombinaciju aktivnosti: plivanje, ronjenje, penjanje, hodanje, skakanje u vodu i spuštanje s konopcem.

  Kanjoning na Rakitnici

  Želite li isprobati nešto drugačije, jedinstveno i avanturističko i osjetiti izvrstan adrenalin? Tada biste se trebali pridružiti ekipi Visit Konjic na canyoning turneji!

  Kanjoning predstavlja aktivnost ispunjenu adrenalinom koja se odvija u kanjonu rijeke Rakitnice, daleko od svih gužvi u Konjicu i okolici. Kanjoning je kombinacija aktivnosti poput plivanja, ronjenja, penjanja, hodanja i skakanja u vodu. Najbolje od najboljih, kanjon Rakitnice, drugi najdublji kanjon u Evropi, kanjoning podiže do krajnje razine. Rakitnica je fizički zahtjevan i tehnički kanjon s visokim adrenalinskim faktorom, pun novih iznenađenja u netaknutoj prirodi – definitivno osjećaj vrijedan iskustva.

  Kontakt/Contact

  Visit Konjic

  Adresa: Donje Polje do broja 1

  88400 Konjic

  Telefon/Phone: +387 61 072 027 / +387 62 922 992

  E-mail: info@visitkonjic.com

  Kanjoning na Hrčavki

  Kanjon Hrčavke je prelijep potpuno divlji kanjon koji se nalazi  na planini Zelengori, i koji čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Hrčavka je najveća pritoka rijeke Sutjeske.

  Posljednji je osvojeni kanjon u Evropi. Osvojen je tek prije nekoliko godina a komercijalne ture kanjoninga se organiziraju tek od 2014. godine.

  Jedan je od najljepših, a poznavaoci kanjoninga tvrde da je i jedan od najatraktivnijih. 

  Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografiranje. Mi preporučujemo ovaj skriveni dragulj koji još uvijek nije nadaleko poznat brojnim turistima. Iskoristite priliku da budete među malobrojnim koji su uspjeli osvojiti ovaj velelijepni kanjon.  

  Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja rijeke, uglavnom se organizira u julu, augustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobit ćete od organizatora.

  Savet. Ponesite ili iznajmite go pro kameru. 

  Konkretne aranžmane pogledajte OVDJE 

  Kontakt: Rafting Centar RT

  Hum bb, Foča, Bosna i Hercegovina

  Telefon: +381 65 800 50 10 (Whatsapp/ Viber); +387 65 004 693