KAWA – Šik mjesto za ljubitelje kafe u Sarajevu

Kako je tradicija ispijanja kafe jedna od najomiljenijih u Bosni i Hercegovini te od one za buđenje, preko poslovnih do prijateljskih ne odolijevamo da ne uživamo u ovom čudesnom napitku. Ne iznenađuje zato što i brojni posjetioci Sarajeva prvo omađijano uplove u svijet Baščaršije uz jednu bosansku kahvu sa kockom šećera ili rahatlokumom ili se pak prepuste uživanju u nekom modernom kafeu koji nudi obogaćene verzije espressa kao što je Kawa coffee bar

Kawa coffee bar

Ipak ovog vrelog ljeta, tačno pred otvorenje SFF-a, odmah pokraj Olimpijskog muzeja, a u produžetku romantične Petrakijine ulice, na stepenicima sa čudesnim pogledom na grad, rodilo se novo, urbano, kosmopolitsko mjesto – KAWA Speciality Coffee Bar.

Kawa coffee bar ima atmosferu koja zavodi toliko da ne znamo do li smo u Berlinu, Londonu, Tokiju ili Riju, a miris vrhunskih kafa budi sva čula. Najava dinamične ponude kafa, već je opravdana selekcijom Indije i Kolumbije (kafa malih proizvođača koje su brane, pržene i distribuirane sa posebnom pažnjom), voćkastih nota i nježnih tonova, idealnih i za capuccina i za hladne ljetnje napitke.

Balans kiselosti i voćnih nota ovih kafa daju veoma osvježavajući napitak, a od kvalitetne kafe ne boli stomak, nema se osećaj napregnutosti (u stomaku i glavi), može ih se popiti više uz osjećaj velike prijatnosti.

Pored puta oko svijeta kroz selekciju kafa, a lutanja kroz region uz odabir vina (trenutno Nuić, Simčič, Erdevik), u Kawa coffee bar vas očekuju i domaći, hladno cijeđeni prirodni sokovi (bez aditiva i šećera) i svježa izvorska voda.

Čajeve na nedeljnom nivou odabire prvi bosanskohercegovački sommelier, izvanredan gospodin Adnan Smajić iz kultne čajdžinice (Svijet organskog čaja) Franz und Sophie.

Kawa

Dah kosmopolitskog, a osjećaj domaćeg osim pogleda postignut je i sinergetskim trudom vrsnih umjetnika. Specifičan enterijer Kawe je osmislio izvanredan tim arhitektonskog ureda Fo4 Arhitektura, izvršili prijatelji iz New Vision Sarajevo, vizuelni identitet potpisuje Studio 10 iz Sarajeva.

Namještaj brenda Gazzda čini da se u Kawa coffee baru osjećate baš kao kod kuće u kojoj vas vjetar ljuljuška, a muzika miluje uz divne biljke koje je specijalno za ovaj prostor izabrao Plantismus.

Kawa coffee bar

Ukoliko imate bebe/dječicu ili kućne ljubimce, možete se bezbrižno odlučiti za posjetu ovog mjesta i okrijepiti ih babiccinom ili izvorskom vodom.

Adresa: Dženetića čikma 16 (preko puta Olimpijskog muzeja, u produžetku Petrakijine ulice, Sarajevo, Bosna i Hercegovina)

Radno vrijeme: ponedeljak – subota 7-23h

nedelja 10-18h

Kontakt: Instagram @kawa.sarajevo

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content