Klizališta u Sarajevu

Bogata ponuda klizališta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ove godine očekuje sve ljubitelje magije na ledu!

Zimska čarolija na Skenderiji; Foto: Furaj.ba

Ledeni park

Klizalište postavljeno u okviru ledenog parka na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, veličine 320 kvadratnih metara, kružno prolazi kroz park i jednim dijelom ulice Ferhadija. Središnji dio klizališta s parkom povezuje most ukrašen dekorativnim lampicama i instalacijom Solarno drvo koju su samostalno izradili učenici Željezničkog školskog centra.

Klizalište radi svakog dana od 12:30h do 22:00 h, cijena jednog termina klizanja je 3 KM, a tu su i besplatni termini za djecu do 12 godina. U ledenom parku postavljene su i brojne druge atrakcije.

Ledena čarolija

I ove godine će od 27.12.2019. do 26.1.2020., na Vilsonovom šetalištu biti upriličena tradicionalna manifestacija pod nazivom Ledena čarolija. Zabava za cijelu porodicu će biti realizovana kod otvorene scene između Historijskog i Zemaljskog muzeja, a tokom zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati i družiti se s Djeda Mrazom.

Svim posjetiteljima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta, a poseban termin izdvojit će se za najmanje klizače, koji na led mogu samo u pratnji roditelja.

Zimska čarolija

Građani i posjetitelji Sarajeva od ove godine mogu uživati na još jednom izvrsnom klizalištu. Na platou ispred dvorane Skenderija postavljeno je jedno od najvećih klizališta na otvorenom u regiji, a uz to su postavljene i brojne praznične dekoracija, kao i drvene kućice koje su obogatile zimski program.

Klizalište je otvoreno od 10 do 23h svakim danom, po terminu od 1h i 15 minuta, s pauzama u trajanju od 45 minuta. Cijena ulaznica za klizanje je tri marke, koliko košta i iznajmljivanje klizaljki. Ledena ploha će biti postavljena sve do 31. januara.

Klizalište u Centru Safet Zajko

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko svojim ambijentom i sadržajima privlači brojne posjetitelje, a za zimske radosti spremna je i njegova ledena ploha za sezonu 2019/2020. godinu. Klizalište će biti otvoreno do sredine februara, a ako vremenski uslovi budu dozvoljavali i duže.

Ljubitelji klizanja moći će se klizati radnim danima i vikendom od 9 do 22 sata. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Klizalište u parku Hastahana

Klizalište na Hastahani; Foto: Furaj.ba
U okviru Holiday Marketa, otvorenog u parku Hastahana na Marijin dvoru, postavljeno je klizalište koje će biti otvoreno do početka februara 2020. godine. Klizanje na ledenoj plohi površine od 400 kvadratnih metara, za sve posjetitelje predstavlja pravi užitak, a potpunom prazničnom osjećaju doprinosi divno uređeni ambijent Holiday Marketa.

U januaru će klizanje biti besplatno za sve građane Sarajeva, dok iznajmljivanje klizaljki iznosi 2 KM. Klizalište je otvoreno svakog dana u periodu od 10:00 do 21:45h. Termini za klizanje traju jedan sat, s pauzom od pola sata između njih, kako bi se ledena ploha očistila i pripremila za novi termin. 

Ledena ploha u Zetri

U Olimpijskom kompleksu Juan Antonio Samaranch – Zetra, krajem decembra će biti otvorena sezona klizanja 2019/2020 i trajat će do polovine februara. Cijena ulaznice je 3 KM, oštrenje klizaljki 4 KM, iznajmljivanje klizaljki 4 KM, dok garderoba je 1 KM.

Tokom cijele sezone u Zetri će biti organizovane škole umjetničkog i brzog klizanja i hokeja, a termini klizanja su; 09:00 do 10:00h, 11:30 do 12:30h, 13:45 do 14:45h, 16:00 do 17:00h, 19:45 do 20:45h.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content