Klizalište Panonika Tuzla: Otvorena sezona klizanja

  Klizalište Panonika Tuzla: Otvorena sezona klizanja

  Praznično uređeno klizalište pružati će čaroban ambijent svim posjetiteljima, posebno u večernjim satima

  Na komplesku Panonskih jezera u Tuzli otvorena je 12. sezona klizanja. Nekoliko stotina građana prisustvovalo je u subotu svečanom programom i nastupu članica klizačkog kluba “Olimpik” iz Beograda, koje su atraktivnim akrobacijama na ledenoj plohi izmamile su ovacije prisutnih.

  I ove sezone klizalište će ponuditi mnoštvo zabavnih manifestacija na ledenoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, dječija nova godina, igre bez granica za djecu… Uz sve ove zabavne događaje polovinom decembra s radom kreće i škola klizanja što je idealno za mališane koji žele naučiti klizati tokom zimskog raspusta.

  Tuzlansko klizalište je prvi put otvoreno 2006. godine i svake godine je mijenjalo lokacije. Ove godine instalirano je u kompleksu Panonskih jezera, gdje će raditi dva do dva i po mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova i broja klizača potrebnih za rad klizališta.

  Klizalište Panonika je otvorenog tipa, veličine 550 m², kapaciteta 100 klizača/termin. Do sada je na klizalištu u Tuzli na led stalo oko 220.000 klizača. Organizovana škola klizanja do sada je obučila više od 1.500 djece i omladine koji su imali želju i volju da se okušaju u vještinama na ledu.

  CIJENE KLIZANJA OD 24.11.2018. godine:

  1 termin = 1 sat i 15 minuta

  RADNI DAN (ponedjeljak-petak)
  1h15 klizanja VLASTITE KLIZALJKE 2,5 KM
  1h15 klizanja IZNAJMLJENE KLIZALJKE 3,5 KM
  10 termina KLIZANJA – VLASTITE KLIZALJKE 20 KM
  10 termina KLIZANJA – IZNAJMLJENE KLIZALJKE 28 KM
  GRUPNA, od 10 i više osoba 2,5 KM po osobi

   

  VIKEND (subota i nedjelja)
  1h15 klizanja VLASTITE KLIZALJKE 3,5 KM
  1h15 klizanja IZNAJMLJENE KLIZALJKE 5,5 KM

   

  POMAGALO ZA NEKLIZAČE
  MEDVJEDIĆ

  (1 termin-1h15)

  1 KM