Koncert Harija Mata Harija na 20. godišnjicu obnove Starog mosta

Grad Mostar će spektakularnim koncertom Harija Mata Harija ove godine proslaviti 20. godišnjicu završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjicu upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine.

Koncert je zakazan za utorak, 23. jula na platou ispod Starog mosta. 

Ovaj jedinstveni muzički događaj je poklon Grada Mostara svim građanima i ulaz će biti besplatan.

Hari Mata Hari već decenijama puni dvorane širom regije. Sigurno da hiljade fanova s nestrpljenjem čeka da u prelijepom gradu na Neretvi 23.7 sa Harijem zapjeva neprolazne hitove “Lejla”, “Strah me da te volim”, “Volio bi da te ne volim”, “Lud sam za tobom”,“Svi moji drumovi”, „Starac i more“… Na koncertu u Mostaru Hari Varešanović izvest će neke od najljepših sevdalinki.

“Mostovi i muzika spajaju ljude. Vidimo se u Mostaru 23.7 ispod Starog mosta da uživamo u istinskom muzičkom spektaklu”, poručio je Hari Varešanović.

Centralna manifestacija proslave 20. godišnjice završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjice upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine počet će u 21 sat, a prisutnim će se, između ostalih, obratiti zvaničnici UNESCO-a, Svjetske banke, te grada Mostara. Nakon toga bit će dodijeljene zahvalnice organizacijama i pojedincima, a pripremljen je zanimljiv višesatni program. Kao vrhunac manifestacije bit će održan spektakularan koncert Harija Mata Harija.

Stari most sagrađen je davne 1566, a, nakon oštećenja u ratu 1992. i rušenja tokom rata 1993., obnovljen je 23.7.2004. godine. Rekonstrukcija Starog mosta u Mostaru bila je zahtjevan građevinski projekat i trajala je punih šest godina.

Stari most u Mostaru

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content