Konkurs za djecu Kantona Sarajevo za učešće u crtanju postera u Južnoj Koreji povodom 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih (BIKY) u Busanu u Južnoj Koreji (10-16.07.2023.). Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Sarajevo i Busan.  

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!” Nadam se da više nikad neće biti ratova. Umjesto oružja, treba nositi cvijeće. Mrzim rat! Volim mir! – samo su neke od ideja za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”  

Pokažite svoju maštu i kreativnost, pridružite se djeci iz cijelog svijeta i zabavite se! Pobjednički crtež iz Sarajeva će otputovati u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tokom trajanja Festivala zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova filma UNESCO-a.

Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobija vrijednu nagradu Festivala iz Busana. Svi oni koji žele učestvovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, kolaž, itd.  

Konkurs je otvoren do 31. januara 2023.  

Kako se prijaviti?  

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) dostaviti ili poslati na adresu:

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo  

Za sve dodatne informacije molimo javite se na info@sarajevocityoffilm.ba.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content