Konkurs za najbolju fotografiju: Ljeto u Bihaću

  Konkurs za najbolju fotografiju: Ljeto u Bihaću

  Turistička zajednica Grada Bihaća poziva sve zainteresirane da se prijave na fotografski konkurs „Ljeto u Bihaću“ za izbor najboljih fotografija ljetne sezone u gradu na Uni.

  Foto: TZ Bihać

  Cilj konkursa je fotografijom prikazati boravak u Bihaću u ljetnom periodu, njegove ulice, kulturne i historijske znamenitosti, rijeku Unu, prirodu, atmosferu ili doživljaj sa nekog događaja, a koji bi dodatno promovirali Bihać kao turističku destinaciju koja živi ljeto.

  ⬇️

  Fotografije se šalju na e-mail adresu 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗸𝗼𝗻𝗸𝘂𝗿𝘀𝘁𝘇𝗯𝗶𝗵𝗮𝗰@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 u jpg formatu uz naslov 𝘗𝘙𝘐𝘑𝘈𝘝𝘈 𝘕𝘈 𝘍𝘖𝘛𝘖𝘎𝘙𝘈𝘍𝘚𝘒𝘐 𝘒𝘖𝘕𝘒𝘜𝘙𝘚 – 𝘓𝘑𝘌𝘛𝘖 𝘜 𝘉𝘐𝘏𝘈Ć𝘜.

  𝗣𝗼𝘁𝗿𝗲𝗯𝗻𝗼 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶 𝗸𝗿𝗮𝘁𝗸𝘂 𝗶𝘇𝗷𝗮𝘃𝘂 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶 𝗼 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝘀𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗷𝗲𝗹𝘂 𝙪𝙯 𝗽𝗼𝗱𝗮𝘁𝗸𝗲: Ime i prezime, broj telefona, kao i kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je nastala. Informacija o lokaciji nije nužna.

  Svaki učesnik ima pravo dostaviti maksimalno tri fotografije. Fotografije ne smiju imati vodeni žig.

  ⬆️

  Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici VisitBihac u posebnom albumu. Četrdeset fotografija sa najvećim brojem lajkova ući će u uži izbor i biti izložene na izložbi fotografija „Ljeto u Bihaću.“ Stručni žiri vršit će izbor dodatnih 20 fotografija koje će također biti izložene. U konačnici, stručni žiri će izabrati pobjedničke fotografije od ukupno 60 izloženih.

  Stručni žiri čine nevladine i vladine institucije koje svojim angažmanom, posmatranjem i radom razumiju formu konkursa, fotografiju, turizam ili su dijelom ljetnih dešavanja u Bihaću. Stručni žiri čine: Turistička zajednica Grada Bihaća, Centar za savremenu kulturu KRAK, Odmori u BiH, Furaj.ba, USAID Turizam.

  𝗡𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗻𝗶 𝗳𝗼𝗻𝗱:

  1. mjesto: 700KM
  2. mjesto: Noćenje za dvije osobe s večerom i korištenjem welness-a u hotelu Kostelski Buk
  3. mjesto: Noćenje sa doručkom i korištenje welness centra u hotelu Opal Art
  4. mjesto: Noćenje za dvije osobe s večerom i vožnja ladom, Hotel Emporium & River Dock
  5. Rafting za 6 osoba, Una Unique rafting centar
  6. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Oeneus uz bike turu
  7. Noćenje za dvije osobe i večera na lađi, Hotel Park
  8. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Casa Rondo Lohovo

  Termini se dogovaraju sa ponuđačima. Iskoristivost nagrada je do 1.6.2022. godine.

  𝗡𝗮𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻𝗮: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala prava na fotografije učesnik konkursa koji je dostavio fotografije preuzima punu odgovornost.

  ____________________

  Više o konkursu na www.visitbihac.com.