Kuhinja
Siguran znak da dolazi proljeće i da će sve početi da se budi su njegovi darovi iz prirode - prvo samoniklo bilje u našoj okolini.
Svjetska enciklopedija hrane Taste Atlas ponovo je objavila video sa Baščaršije, ovaj put uz sipanje bosanske kahve u fildžan.
Specijalitet krajiške kuhinje – trahana među prvim je bh. proizvodima koji su dobili oznaku garantirano tradicionalni specijalitet, a proizvođači tih autohtonih kulinarskih delicija odgovarajući certifikat akreditiranih institucija.
specijalitet krajiške kuhinje – omač pravi se od tankog tijesta i mlijeka i među prvim je bh. proizvodima koji su dobili oznaku garantirano tradicionalni specijalitet, a proizvođači tih autohtonih kulinarskih delicija odgovarajući certifikat akreditiranih institucija.
Sa mješavinama di-go imate savršen hljeb i druga dizana tijesta bez napora, za samo 60 minuta.
Prilikom posjete Baden Badena u restoranu Hector smo imali radionicu gdje smo zajedno s glavnim slastičarem pravili Švarcvald tortu.