Kuhinja

Specijalitet krajiške kuhinje – trahana među prvim je bh. proizvodima koji su dobili oznaku garantirano tradicionalni specijalitet, a proizvođači tih autohtonih kulinarskih delicija odgovarajući certifikat akreditiranih institucija.
specijalitet krajiške kuhinje – omač pravi se od tankog tijesta i mlijeka i među prvim je bh. proizvodima koji su dobili oznaku garantirano tradicionalni specijalitet, a proizvođači tih autohtonih kulinarskih delicija odgovarajući certifikat akreditiranih institucija.
Sa mješavinama di-go imate savršen hljeb i druga dizana tijesta bez napora, za samo 60 minuta. 
Prilikom posjete Baden Badena u restoranu Hector smo imali radionicu gdje smo zajedno s glavnim slastičarem pravili Švarcvald tortu.
Japanska kuhinja spada u najzdravije kuhinje na svijetu i nalazi se na UNESCO listi nematerijalne baštine. Posebna pažnja pridaje se principu sezone jer Japanci vjeruju da je konzumiranje hrane u svojoj sezoni od velike važnosti za očuvanje zdravlja.
Donosimo vam recept za kunefe. Postoje informacije da izvorna verzija kunefe kolača potiče iz Palestine i da se zove knafeh, no teško je znati jer je kolač popularan u gotovo svim zemljama Bliskog istoka

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content