Kukuruzno brašno može biti bijele, žute ili čak plavićaste boje, zavisno od vrste kukuruza.
Pošto S obzirom na vrstu kukuruza brašno može biti bijele, žute ili čak plavićaste boje.
Pošto kukuruzno brašno ne sadrži gluten samo nije osobito pogodno za pečenje kruha. Kod pečenja kruha od kukuruznog brašna se zbog nedostatka glutena u njega miješa pšenično brašno.
Potrebni sastojci
1 kg kukuruznog brašna
dvije šake pšeničnog brašna
1 zrela tikva
slatko ili kiselo mlijeko
1 šaka šećera
sol
Način pripreme
Sastaviti kukuruzno i pšenično brašno, sol i šećer. Prethodno iskuhati tikvu. S vrelom vodom, iskuhanom tikvom i brašnom zamijesiti tijesto, ne previše mehko. Staviti u veću posudu da odstoji preko noći. Peći pod sačem ili u pećnici. Noć prije skuhati slatko mlijeko u tegari (zemljana posuda) i ostaviti ga do sutra. Kukuruzu izlomiti na komadiće i zaliti slatkim ili kiselim mlijekom.