Kultni Vidikovac na Trebeviću – Sarajevu se vratio još jedan simbol!

Simbolično, 1. marta, na historijski važan datum za našu zemlju i njen glavni grad, sa Trebevića, mjesta koje je jedan od simbola odbrane Sarajeva, Grad Sarajevo s ponosom predstavlja novi kapitalni projekat koji ostaje nasljedstvo svim njegovim građanima.

Foto: Grad Sarajevo

Najbolji način obilježavanja Dana nezavisnosti je vidljiv dokaz vrijednog i predanog rada, ostvarenih rezultata aktuelne vlasti, obnavljanje simbola bh. prijestolnice, saopćili su iz Uprave Grada Sarajeva.

“Naš izraz poštovanja prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini je da revitaliziramo simbole glavnog grada i ulažemo u razvojne projekte koji su gradili i dalje grade sami sebe.

Sarajevo je dobilo jedno od najljepših i najreprezentativnijih savremenih arhitektonskih zdanja – kultni Vidikovac.

Svi građevinski radovi su završeni, a riječ je o kompleksnom objektu sa različitim sadržajima za sve generacije, raspoređenim na ukupno tri etaže kojim dominira monumentalno spiralno stepenište.

Novoizgrađeni Vidikovac može parirati bilo kojem svjetskom kompleksu, a ostat će prepoznatljiv po svom prostranom i prohodnom ravnom krovu, dostupnom svim budućim posjetiocima.

Osim zatvorenih sadržaja, kreirana je javna površina pogodna i za različita kulturna dešavanja, minikoncerte, književne večeri i izložbe.

Kao što je to bilo sa revitaliziranom Trebevićkom žičarom, nema nikakve dileme da će i Vidikovac dokazati da je u potpunosti opravdano ulaganje”, rekli su iz Gradske uprave.

Pogledajte film:

Zato što jedan članak nije dovoljan…

TREBEVIĆKA ŽIČARA, TOP ATRAKCIJA SARAJEVA

KAFA S NAJLJEPŠIM POGLEDOM: NEKADAŠNJI “VIDIKOVAC” NA TREBEVIĆU

TREBEVIĆ – PLUĆA SARAJEVA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content