Lara i Nermin: Svadbene fotografije pored simbola Sarajeva

Fotografije vjenčanja mladog para iz Sarajeva izmamit će vam osmijeh na lice.

Novopečeni bračni par, Lara i Nermin, željeli su svoje vjenčanje zabilježiti za cijeli život, te su tako na različitim lokacijama, a koje su simbol Sarajeva, uživali pred objektivom Alena Hadžiabdića.

– S obzirom na to da se i sama bavim fotografijom, znam prepoznati i cijeniti dobru fotografiju. Zato smo angažovali prijatelja Alena Hadžiabdića za kojeg smo znali da će uraditi dobar posao, jer poznajem njegov rad. Čak smo nekada znali zajedno fotografisati. Fotke su nastale bez mnogo razmišljanja i pripreme, jednostavno smo se nadopunjavali idejama. Suprug i ja smo jedino željeli da imamo fotografije pored simbola Sarajeva koji će biti prepoznatljivi i relevantni i za 50 godina, te da naše fotografije budu i u tom smislu zanimljive i dugovječne. Smatramo da svi parovi obavezno trebaju uložiti u fotografije jer nam one pomažu da sjećanja ne izblijede – kazala nam je Lara.

Osim što uživa u sarajevskim ljepotama, Lara mnogo voli avanture i putovanja širom svijeta.

–  Veliki sam zaljubljenik u putovanja, a posjetila sam skoro 30 zemalja. Nerijetko sam putovala i sama. Nekada je teško uskladiti planove i interesovanja s drugima, posebno kada vaša interesovanja premašuju tipične turističke destinacije, pa poželite istraživati više i putovati dalje. Drugi razlog je što sam uvidjela da kada putujete solo, mnogo ste otvoreniji za upoznavanje druge kulture i pravite snažnije veze s ljudima koje upoznajete. Usput učite o sebi i unaprjeđujete svoje vještine. Moj suprug je od prvog dana bio spreman otisnuti se u lude pustolovine sa mnom, tako da mi se pridružio na jednom od mojih putovanja nakon 20-ak dana poznanstva. Sada uživam u otkrivanju prednosti putovanja udvoje, pa mnogo rjeđe putujem sama – kaže Lara.

U galeriji pogledajte fotografije nastale na dan Larinog i Nerminovog vjenčanja:

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content