LibertAs – oaza kulinarskih ukusa

Da li ste znali da je restoran LibertAs prvi otvoreni riblji restoran u našem glavnom gradu? Svoju priču počeo je pisati još 1986. godine, a naći ćete ga na atraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini jedne od najvažnijih znamenitosti Sarajeva – Katedrale Srca Isusova.

Ambijent krasi skladan enterijer koji odiše elegancijom, blagim i harmoničnim bojama, komforom, jednim općim ugođajem koji svaki gost želi osjetiti i doživjeti prilikom posjete ugostiteljskom objektu.

U LibertAsu se služe riblji specijaliteti koji predstavljaju spoj tradicionalnog i savremenog pristupa spravljanju u cijelom svijetu popularnih jela od ribe. No, pored ribljih i generalno morskih specijaliteta, naravno, svoje mjesto na jelovniku pronašla su i brojna druga kulinarska umijeća: ukusna predjela, salate, glavni obroci od svih vrsta mesa, ali i bez mesa, te desertne kombinacije kakve ni u svojoj mašti ne možete zamisliti.

Poznato je da u mnogim kulturama vino ima dugu tradiciju i da se svako vino ne bi trebalo služiti uz svako jelo. Znaju to vješti kuhari kojima najbolje polazi za rukom sparivanje vina i jela budeći sva čula. Takav odnos, znanje, iskustvo možete očekivati i u LibertAsu, čija vinska paleta sadrži brojna odabrana domaća i svjetska crna i bijela vina koja nadopunjuju jelovnik.

Restoran LibertAs prigodan je za druženja manjih grupa ljudi, ali i veće, svečanije događaje kako poslovne tako i privatne, jer raspolaže s 90 sjedećih mjesta. Iako je smješten u centralnoj zoni Sarajeva, parkiranje automobila vam neće predstavljati problem, jer restoran raspolaže s vlastitim parkingom za svoje goste.

LibertAs nije samo veliki restoran. On je i mjesto velikih ukusa. Ovdje ćete dobiti ono što želite!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content