Ljeto u Sarajevu će biti nezaboravno

Ovo ljeto u Sarajevu će biti nezaboravno uz brojne festivale i druge događaje.
 
 

U sklopu “Baščaršijskih noći”, na Centralnoj pozornici Vijećnica 30. jula nastupa diva sevdaha Hanka Paldum.

Za sve ljubitelje filma i dobre zabave, 15. Omladinski Film Festival Sarajevo povodom svog otvaranja 18. jula priredit će spektakularan koncert makedonskog DJ-a Kirila Džajkovskog. Nastupit će i poznata bh. grupa Letu štuke na Vilsonovom šetalištu 22. jula. Ovogodišnji OFF će prikazati 59 filmova na šest festivalskih lokacija širom Sarajeva.

Period od 28. do 30. jula rezervisan je za fantastični muzički festival Live Stage na platou Skenderija. Publika će uživati u hitovima poznatih muzičkih zvijezda. Bajaga i instruktori, grupa Bolero, Atomsko sklonište, Crvena jabuka, Konvoj, Zona isključenja i Partibrejkersi, samo su neki od izvođača koji će Sarajevo ovoga ljeta učiniti nezaboravnim mjestom za dobar provod.

Ljubitelji dobre hrane i muzike imat će priliku uživati na Street Food Marketu od 25. jula do 6. augusta na popularnom sarajevskom okupljalištu Vilsonovo šetalište. Market će biti otvoren koncertom pjevačice Aleksandre Radović, a nastupit će i brojni drugi poznati izuvođači poput hrvatske pop dive Vanne, te Željka Samardžića. Osim dobre muzike, market će okupiti i 24 renomirana izlagača hrane. Brojni sadržaji su najavljeni i za djecu, te je zabava, dobra hrana i druženje zagarantovano za sve uzraste.

Od 11. do 18. augusta plato Skenderija će biti glavno okupljalište ljubitelja hip-hop i elektronske muzike, te senzacionalnih zabava. Sada već poznata Summer Lounge otvorena bašta radi samo tokom Sarajevo Film Festivala i svake večeri realizira sjajne nastupe domaćih, regionalnih i svjetskih DJ-eva.

Impresivna atmosfera u Sarajevu tokom Sarajevo Film Festivala završit će se 18. augusta ispred Vječne vatre. Na završnoj noći SFF-a nastupit će jedan od najpopularnijih izvođača elektronske muzike na svijetu ARTBAT, koji čine dva talentovana DJ-a i producenta iz Kijeva, Artur i Batish.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content