Park Safet Zajko u Halilovićima

Centra za edukaciju, sport i rekreciju – park „Safet Zajko“, nalazi se sarajevskom naselju Halilovići, u kompleksu nekadašnje kasarne.

Fotografije: Furaj.ba

Do parka možete doći pješice ili biciklom preko pješačkog mosta u Nedžarićima, ali i motornim vozilima saobraćajnicom pored Carinskog terminala.

Centar se nalazi u sarajevskom naselju Halilovići, u kompleksu nekadašnje kasarne.  Prostire se uz rijeku Miljacku na 11 hektara površine sa 577 stabala.

Kompleks sadrži fudbalski teren, atletsku stazu, biciklističku stazu dužine 400 metara, teren za odbojku na pijesku, košarkaški teren, svlačionice, sprave za fitnes na otvorenom, veliki broj dječijih igrališta, pješačke staze i 50 klupa za sjedenje.

Foto: Furaj.ba

U centralnom dijelu su fontana, šadrvan i ljetna pozornica oko koje supostavljene ljetne bašte. Ispunjen je zelenilom, šetnicama i klupama za sjedenje. Posjetioci na raspolaganju imaju besplatnu wi-fi mrežu.

Foto: JP LOKOM doo Novi Grad Sarajevo

Kako doći

Centar je smješten u središtu općine Novi Grad Sarajevo, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Povezan je s gradom pješačkim stazama i mostom izgrađenim u Nedžarićima, biciklističkim stazama i nedavno obnovljenom saobraćajnicom, pa građani do Centra mogu doći pješke, biciklom i automobilom.

Centar je otvoren svaki dan od 8 do 23 sata, a većina sadržaja je besplatna.

Više informacija na zvaničnoj facebook stranici OVDJE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content