Ljubuška advent(ura) – Advent se vratio u grad

Baš kao u prekrasnoj pjesmi Đorđa Balaševića „Osmeh se vratio u grad“ svjedočimo još jednom prekrasnom povratku – nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije corona virusa, u divni grad Ljubuški vratio se Advent i planira ostati cijeli mjesec, sve do 3. januara 2023. godine. 

 

Fotografiju ustupila turistička organizacija Visit Ljubuški

A na Adventu, otvorenom 3. decembra na Trgu dr. Franje Tuđmana paljenjem prve adventske svijeće, nema čega nema. Od kućica sa slatkim i slanim delicijama – od fritula do kokos kuglica, od kuglofa do raspucanaca, pa do natkrivenog klizališta besplatno dostupnog svih 30 dana trajanja Adventa.    

„Vrata“ Ljubuškog širom su otvorena; za znane i neznane, za domaće i goste, za male i velike. Organizatori su se potrudili da baš svaki dan, tokom ovog čarobnog mjeseca, bude veselo, pa su spremili izložbe, priredbe, radionice, a u dane vikenda glazbeni program.

A Advent ne bi bio tako poseban da ga ne prati osjećaj ljubavi i zajedništva, pa su se u organizaciju uključile i škole i vrtići.

Na jednoj od izložbi, svoje radove izložit će djeca sa posebnim potrebama, a na drugoj stolari i kuhari iz Srednje strukovne škole. Njihovi kolege iz iste škole, ali s medicinskog odsjeka, građanima će besplatno mjeriti šećer ako pretjeraju sa slasticama 

No, posebno ističu i pozivaju vas na prezentaciju tradicionalnog božićnog ručka sa mesom, krompirićima, sarmom i suhim kolačima 20. 12. od 10:00 časova. Dva dana kasnije, ali predvečer, od 18:30 časova čekaju vas sa lovačkom adventskom večerom. 

Sutradan, na dan pred Badnjak, također od 18:30, na rasporedu je ono što Ljubušaci jako vole i čemu se najviše raduju – Ljubuški Advent Night Run, pet kilometara duga atletska utrka gradskim ulicama. Na sami Badnjak, za sve posjetitelje – besplatno bakalar. 

I kad smo već ovaj tekst počeli naslovom jedne divne pjesme, red je i da ga završimo njenim stihovima:

Podigni prstić

Nacrtaj smajlija

Na svaki

Turobni lik

……….. 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content