Magazin Vogue: 8 beauty trendova za njegu kože u 2021. godini

Magazin Vogue predvidio je trendove za njegu kože koji će vladati aktuelnom 2021. godinom.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Čak i na ovu sferu ljudskog života uspjela je utjecati pandemija koronavirusa, stoga ove godine možemo očekivati nešto drugačiju popularnost u beauty trendovima:

Online dermatologija 

S obzirom na ograničenja kretanja i epidemijske mjere koje su i dalje oštre u velikom broju država, Vogue predviđa da će 2021. godina biti godina online dermatologije. U Velikoj Britaniji su već formirani sajtovi koji nude dermatološko savjetovanje online. Na osnovu poslanih slika kože i navedenih informacija, ljekari daju savjete te izdaju recepte za potrebne lijekove.

Fokus na gornju trećinu lica

Kako tokom pandemije mnogo vremena provodimo online, pred kamerama laptopa ili mobitela, doveli smo do toga da fokus beauty zahvata bude na gornjoj trećini lica, koja je zapravo najvidljivija na kameri. Doktorica Tracy Mountford, medicinska direktorica Klinike “Cosmetic Skin”, predviđa da će se mnogi tretmani fokusirati na područje od obraza prema gore. Ona predviđa nagli porast popularnosti u tretmanima obraza, sljepočnica, čela itd.

Injekcije

Nova godina sa sobom će donijeti priliv novih vrsta preparata za “ubrizgavanje”, jer su Zoom i internet, pogotovo u prethodnoj godini, omogućili potrošačima da istraže šta odgovara njihovoj koži. “Znanje u kombinaciji s produženim periodima ove godine koje smo proveli promatrajući lica preko Zooma doveli su do procvata terapije injekcijama”, kaže dr. Anjali Mahto, dermatološka savjetnica iz Skin55.

Suptilnost je novi trend

Iako se priča o porastu korištenja injekcija i različitih filera, mnogima je cilj izgledati kao da nisu imali nikakvih zahvata. Radi se o suptilnim promjenama i fokusiranju na kvalitet kože, usne prirodnog oblika i karakteristika lica.

Manje je više

Zbog pada ekonomije manje se i troši, pa će mnogi rješenje tražiti u praktičnim proizvodima. I pored virusa, za smanjenje broja korištenih proizvoda zaslužna je i razvijenija ekološka svijest, tj. svijest o štetnom utjecaju potrošnih, plastičnih pakovanja koja su sastavni dio kozmetičkih proizvoda.

Njega tijela

Magazin Vogue predviđa da ćemo u 2021. godini pored lica, više vremena i pažnje posvetiti njezi tijela.

Tretmani bez dodira

Kako smo se u pandemiji odvikli od dodira, tako će i tretmani bez dodira postati sve popularniji, a klinike su već započele prilagođavanje tretmana ovim uslovima.

Kućna njega

Zbog pandemije mnogi su provodili više vremena u kući, čak i radili od kuće zbog čega je smanjeno korištenje šminke, ali je povećana potražnja za proizvodima koji su pogodni za kućnu njegu lica.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content