Medical Park: Transplantacija kose i plastična estetska hirurgija

Popularnost estetske hirurgije sve je veća, kako među ženama, tako i muškarcima. Vodeća turska zdravstvena grupacija Medical Park, koja u zdravstvu djeluje od 1995. godine, nudi usluge rješavanja tih zdravstvenih i estetskih problema u bolnicama širom Turske, s visokom stopom uspjeha i razumnim naknadama.

Rastući trend

Već godinama plastična hirurgija, koja terminom označava “umjetnost modeliranja”, je u usponu. Riječ je o hirurškoj specijalnosti koja se bavi rekonstrukcijom oštećene kože i tkiva, koje može nastati povredom, operacijom ili urođenom manom. Cilj plastične hirurgije je vraćanje oblika i funkcije oštećenoj koži, ali i poboljšanju izgleda bilo kojeg dijela tijela. Iako su kozmetičke ili estetske operacije najčešći vid plastične hirurgije, operacija ne mora uvijek imati kozmetičku podlogu, već može uključivati različite tipove rekonstruktivne i kraniofacijalne hirurgije, hirurgije šake, mikrohirurgije, kao i tretmane opekotina. 

Gubitak kose

Jedan od učestalih estetskih problema kod velikog broja ljudi predstavlja gubitak kose – alopeciju. Opadanje kose predstavlja samu regeneraciju kose. Kod normalnog opadanja, gubi se oko 80-100 vlasi dnevno, dok veći gubitak nije normalan i potrebno ga je liječiti. Uprkos medicinskim tretmanima, u slučajevima kada opadanje kose traje, jedino i definitivno rješenje je transplantacija kose hirurškim metodama: transplantacija folikularnih jedinica (FUT) i ekstrakcija folikularnih jedinica (FUE). Kod nekih pacijenata postoji potreba za istovremenom primjenom obje metode, čija je svrha steći maksimalnu moguću količinu korijena dlake. 

Transplantacija kose

Opadanje kose ne možemo spriječiti, ali možemo se odlučiti da li ćemo biti sa kosom ili bez nje. Transplantacija kose sve je popularniji zahvat za kojeg se opredjeljuju muškarci, ali i žene. To je proces resekcije korijena dlake sa područja na vratu, između dva uha, koje još nije počelo gubiti kosu, odakle se dlaka transplantira na mjesto gdje se gubitak odvija odgovarajućim metodama. U pitanju je operacija koja se izvodi pod lokalnom anestezijom, traje nekoliko sati i ne uzrokuje bol. Budite bezbrižni, prvih nekoliko dana samo ćete vidjeti ružičaste mrlje, nema ožiljaka ni šavova, a transplantirane dlake djeluju prirodno i nimalo očito, pa ćete moći odmah izaći nakon operacije. Medical Park ima 15 godina iskustva u transplantaciji kose. Cijena zahvata zavisi od procjena karakteristika vaše kože, kose i njene operativnosti, stoga je najbolje da najprije zakažete besplatni termin i tako dobijete potrebne informacije od njihovog stručnjaka. Trebate znati da ukoliko se odlučite na ovaj zahvat, u cijenu postupka transplantacije kose ulazi i hotelski smještaj za 2 noći u hotelu s 5 zvjezdica u Turskoj, usluge prijevoza između aerodroma-hotela-bolnice, prp-tretman, lijekovi, njega i usluge prevođenja.

Plastična estetska hirurgija

Ako vas brinu i drugi estetski problemi ili nedostaci, i te brige možete riješiti u Medical Parku uz pomoć visoko kvalificiranih hirurga koji vam nude širok raspon tretmana i opcija koje će vam najbolje odgovarati. Stručnjaci će raditi s vama na razvoju personaliziranog plana liječenja i pružiti trenutne povratne informacije nakon svakog pregleda. U Centru za estetsku, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Medical Park možete raditi kozmetičke postupke poput povećanja i podizanja grudi, ginekomastije (smanjenje grudi kod muškaraca), brahioplastike (korekcija nadlaktica), abdominoplastike (zatezanje stomaka), faceliftinga (zatezanje lica), rinoplastike (korekcija nosa), blefaroplastike (korekcija kapaka), liposukcije, oblikovanja tijela, liječenja proširenih vena. Tu su također i minimalno invazivne procedure poput botoksa, hemijskog pilinga, dermoabrazije (otklanjanje neravnina na koži), pomlađivanja i obnavljanja kože. Također, u Medical Parku možete raditi i rekonstrukciju dojki, prikrivanje ožiljaka, liječenje raka kože…

 

Ukoliko ste zainteresirani za neke od ovih metoda možete kontaktirati Medical Park u Sarajevu.  Dostavljenu dokumentaciju Medical Park prevodi i šalje ljekarima u Turskoj na drugo mišljenje. Nakon dobijenog odgovora pacijenti budu kontaktirani i dobijaju uputstva za dalje liječenje.

Medical Park


Telefon: + 387 61 554-430

Adresa: Reisa Džemaludina Čauševića br.2

E-mail: bosnia@medicalcarebh.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content