Mladić iz BiH ostvario san i zaposlio se u Facebooku

Mladi Dragoš Strugar iz Prnjavora svoju budućnost sada gradi u jednoj od najjačih svjetskih kompanija – popularnom Facebooku.

Foto: Research Gate

U ruskom gradu Innopolisu je stekao akademsko znanje i titulu, na Informatičkom fakultetu na Innopolis univerzitetu, koje ga je odvelo do ove svjetski poznate kompanije “Facebook”.

Danas živi i radi u Londonu.

U svijet programiranja ušao je u srednju školu, kada je počeo kreirati prve aplikacije s ciljem razvijanja ličnih vještina i stjecanja novih znanja. ”

Tokom prve dvije godine studiranja praksu je obavljao unutar laboratorija univerziteta u Innopolisu gdje mu je fokus djelovanja bio stavljen na teorijsko izučavanje, dok se u trećoj godini usmjerio ka praktičnom usavršavanju.

Sjedište Facebooka u Londonu; Foto: Twitter

Nakon toga je aplicirao za praksu u Facebooku na poziciju inženjera pripravnika u Londonu i nekoliko sedmica poslije toga je dobio pozitivan odgovor. Praksu je obavio tokom ljeta ove godine, a od januara 2022. godine trebao bi postati i stalni zaposlenik u Facebook timu.

U Facebooku će imati priliku da bira tim s kojim želi raditi i koji odgovara njegovim vještinama.

Facebook ima odlične politike zapošljavanja, pa će tako Strugar uživati u brojnim povlasticama, slobodi u radu, fleksibilnom radnom vremenu itd.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content