Upoznali smo moćni Qatar Airways

Qatar Airways, nacionalni avio prijevoznik države Katar, ugostio je bh. novinare na trodnevnom putovanju u Dohu.

Qatar Airways koji posluje već 20 godina i predstavlja jednu od najbrže rastućih avio kompanija na svijetu dobitnik je brojnih  priznanja: najbolja biznis klasa na svijetu, najbolja avio kompanija na svijetu, najbolja avio kompanija na Bliskom istoku i najbolja čekaonica za putnike prve klase. S druge strane, Međunarodni aerodrom Hamad u Dohi rangiran je kao aerodrom s 5 zvjezdica, što ima, inače, samo pet aerodroma u svijetu.

dav

Bh. novinari, koji su na poziv ureda Qatar Airwaysa iz Sarajeva, proveli tri dana u Dohi, imali su priliku uvjeriti se u opravdanost ovih priznanja. Već na samom sarajevskom aerodromu saznali su zašto se oni koji to sebi mogu priuštiti odlučuju letjeti biznis klasom, gdje putnice imaju prvenstvo ukrcavanja. Po samom ulasku u avion počinje luksuz s pet zvjezdica. Dvije stjuardese zadužene za putnike biznis klase već prije polijetanja putnicima požele dobrodošlicu šampanjcem, ili drugim pićem po želji. Sa à la cart menija može se tokom cijelog leta birati između svježe pripremljenih raznih predjela, glavnih jela i deserta serviranih kao u najboljim restoranima.

Putnicima na letu nijednog trenutka nije dosadno, jer na raspolaganju imaju do 4.000 zabavnih opcija među kojima su najnovija filmska ostvarenja, muzika, igre i još mnogo toga. Putnici koji putuju na letovima Qatar Airwaysa avionima B787, A350, A380, A319 i odabranim avionima A320 i A330 također mogu ostati u kontaktu sa svojim prijateljima i porodicom širom svijeta koristeći nagrađivanu Wi-Fi i GSM uslugu.

Oni koji požele spavati samo trebaju pritisnuti dugme i razvući krevet, pomjeriti prilagodljive panele i pokretne TV monitore, pri čemu će se osjećati kao kod kuće, ušuškani u mekane dekice i jastuke.

Četiri leta sedmično: utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom povezuju Sarajevo s Dohom, glavnim gradom države Katar. Preko Dohe, Sarajevo je dalje povezano s više od 150 destinacija širom svijeta.

Za sve putnike Qatar Airwaysa, država Katar obezbijedila je besplatno noćenje za dvije osobe, ukoliko na povezujući let za konačnu destinaciju na Međunarodnom aerodromu Hamad čekaju više od 12 sati. Za sve one koji žele upoznati Dohu bolje i rezervisati hotel za dvije noći, platit će 100$. Uz kupljenu kartu dovoljno je na web stranici qatarairways.ba izabrati jedan od ponuđenih hotela. Ova promocija traje do kraja 2018. godine.

Emira Azganović, Furaj.ba

Zato što jedan članak nije dovoljan….

DOHA – LUKSUZNI GRAD SA PET ZVJEZDICA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content