Mostar najizglednija nova destinacija aviokompanije Eurowings

    Mostar najizglednija nova destinacija aviokompanije Eurowings

    Višegodišnji pokušaji da Aerodrom Mostar proširi svoju ponudu letovima neke niskotarifne kompanije dobili su novi zaplet. Da stvar bude još zanimljivija, ovaj put nije riječ o pregovorima menadžmenta ili lokalnih vlasti s avioprijevoznicima, već o online anketi njemačke kompanije Eurowings.

    Poznata njemačka aviokompanija Eurowings objavila je listu od deset evropskih destinacija i pozvala posjetitelje svoje stranice da glasanjem odluče koji grad će za narednu ljetnu sezonu ući u njen red letenja. Konkurencija je ozbiljna jer su ostali aerodromi: Podgorica, Shannon, Brač, Trst, Castellon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

    Podsjećamo kako rukovodstvo aerodroma već dvije godine nastoji dogovoriti letove neke od niskotarifnih aviokompanija, a kako su baš s Eurowingsom u januaru ove godine vođeni pregovori te je kazano da bi najviše šansi imala uspostava letova za Stuttgart.

    Mostarci su svoj zadatak već ozbiljno shvatili i počeli glasati, a glas za nove letove s mostarskog aerodroma možete dati i vi.