Na Ilidži otvoren veliki sportsko-rekreativni centar 

Na Ilidži je svečano otvoren Sportsko-rekreativni centar Emir Bogunić”Čarli”, smješten uz obalu rijeke Željeznice kod mosta “Alija Izetbegović” na Ilidži.

 

 
 

Foto: Općina Ilidža

Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih nudi različite mogućnosti kako bi najmlađi mogli uživati u kolektivnim loptaškim sportovima poput rukometa, košarke, odbojke na pijesku i malog nogometa.

Uz pogodnosti različitih sportskih aktivnosti, koje ovaj sportsko-rekreativni centar pruža, nalazi se i staza za trčanje, kao i brojne fitness sprave. Osim toga, sadrži tri igrališta s mobilijarom, prilagođen najmlađima, kao i igralište prilagođeno za djecu s poteškoćama u razvoju.

Emir Bogunić Čarli, po kojem je kompleks dobio ime, bio je komandir voda Četvrte motorizirane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (AR BiH) i jedan od njenih najistaknutijih boraca.

Najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” odlikovan je 1993., a posthumno je 1994. godine odlikovan “Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”. Imao je čin pukovnika AR BiH. Poginuo je 28. jula 1993. na Golom brdu na Igmanu. Čarli je tokom rata bio, kako su naveli, sinonim za sport na slobodnoj teritoriji općine Ilidže, s obzirom na to da su svi sportski kolektivi nosili to ime.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content