Na Veležu otvorena ferrata posvećena Arminu Gaziću

Članovi Planinarskog društva Treskavica obavijestili su planinarsku zajednicu da je ferrata “Armin Gazić” završena i slobodna za korištenje svim zainteresiranima.

Foto: PD Treskavica

“Ferratu smo posvetili onome koji je, zajedno sa ostalim saradnicima, i napravio. Napravio – i prerano otišao na onaj drugi svijet koji čeka sve nas. Molimo i upozoravamo sve buduće konzumente ferrate ‘Armin Gazić’, postuju planinu, da ozbiljno shvate ferratu, te da koriste svu propisanu opremu”, poručili su iz PD Treskavica.

Ferrata je napravljena uz poštovanje svih međunarodnih standarda. Naravno, i pored svih mjera, moguće je da se oborenom stijenom ili na drugi način ferrata ošteti, zbog toga je potreban maksimalan oprez. Ferratu koristite na vlastitu odgovornos!

NOVI PLANINARSKI BIVAK NA VELEŽU NOSI IME ARMINA GAZIĆA

PRISTUP: iz pravca Mostara makadamskim putem, pa markiranom stazom ili terenskim autom prema Brasini do raskršća gdje se lijevo put odvaja za Orlinku. Odavde je 2 sata do ulaza u feratu. Put je markiran.
VISINA: 200 m
DUŽINA: 350 m
TEŽINA: B, detalji C


Projekat finansira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinesu rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju regionalne kulture, avanturističke i turističke ponude. Projekt Amazing Velež, PD Treskavica djelimično finansira iz vlastitih sredstava.

PROJECT AMAZING VELEŽ ZVANIČNO ZAVRŠENA FERRATA “ARMIN GAZIĆ” Sa zadovoljstvom ali i stanovitom tugom možemo…

Posted by PD Treskavica Sarajevo on Nedjelja, 18. Oktobar 2020.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content