Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja. Njegova kristalno čista jezera, šum vode i zvuk vodopada koji odzvanjaju šumom, razlog su zašto su Plitvička jezera daleko najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj.

Sponzorisani članak,

Fotografije: NP Plitvička jezera

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Republici Hrvatskoj. Ovo područje je svojom izuzetnom prirodnom ljepotom oduvijek privlačilo ljubitelje prirode, a proglašeno je nacionalnim parkom 8. aprila 1949. godine.

Proces nastajanja sedre, formirajući barijere i stvarajući jezera, izuzetna je univerzalna vrijednost zbog koje su Plitvička jezera međunarodno priznata upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine 26. oktobra 1979. godine.

Mali prštavac i Veliki prštavac su među najatraktivnijim slapovima Nacionalnog parka Plitvička jezera. Njihovo ime odnosi se na prskanje vode i stvaranje vodene magle, koja u ljetnim mjesecima djeluje osvježavajuće.

Doživite Plitvička jezera i njihovu okolinu

Istražite jezersku zonu kroz osam programa obilaska, iznajmite mali čamac na veslanje i sami istražite najveće jezero Kozjak. Posjeta Nacionalnog parka Plitvička jezera izvan zone jezera uključuje tri pješačke staze. Sve vode kroz velike šumske komplekse i planinske livade s prekrasnim vidikovcima. Osim toga, birajte između niza drugih aktivnosti i iskusite jahanje na jednom od rančeva, upoznajte se sa životom Nikole Tesle u Memorijalnom centru Nikola Tesla. Okušajte se u kajaku na kristalno čistoj rijeci Gacka, isprobajte jednu od adrenalinskih aktivnosti. Posjetite mlinsko naselje Rastoke Slunj, Pećinski park Grabovača i još mnogo toga.

Najviši vodopad u Hrvatskoj, Veliki slap, poznat i kao Big Waterfall visok je 87 metara. Zanimljivo je da nastaje obrušavanjem potoka Plitvice niz stijene, dok su ostali vodopadi parka nastali prelijevanjem jezera preko sedrenih barijera.

Gdje odsjesti?

Poznato je da vrijeme provedeno u prirodi može biti pravi lijek za anksioznost i stres uzrokovane modernim načinom života. Boravkom u Hotelima Plitvičkih jezera osjetit ćete terapeutski učinak prirode.

Hotel Jezero

Hoteli Jezero, Plitvice i Bellevue dio su Hotela Plitvičkih jezera i nalaze se u središnjoj zoni NP Plitvička jezera, oko 150 m od jezera Kozjak. Kombinacija kvalitetne usluge gostima nudi opuštajuće i udobno povlačenje u mirnom i prijatnom okruženju. U ovim hotelima možete uživati ​​u tišini prirode i prepustiti se opuštajućem odmoru.

Smješten uz kanjon rijeke Korane, Kamp Korana se smatra jednim od najljepših kampova u kontinentalnoj Hrvatskoj. Zahvaljujući svojoj lokaciji ukrašen je bujnom vegetacijom, omogućavajući kamperima da se sakriju u svom osamljenom kutku i uživaju u mirnom prirodnom okruženju. Ugodan ambijent kampa, uz bujne šume i rijeku Koranu u neposrednoj blizini, čini ovo područje atraktivnom destinacijom za ljubitelje aktivnog odmora. Ako vaša ideja o savršenom odmoru uključuje šetnju, trčanje, vožnju biciklom ili plivanje, sigurno ste pronašli destinaciju koja će ispuniti sve vaše želje.

Kamp Borje

Smješten u jedinstvenom ambijentu borove šume, Kamp Borje nudi sve što vam je potrebno za aktivan odmor – poseban doživljaj kampiranja i priliku za istraživanje Plitvičkih jezera. Stara borova šuma, duboki hlad, cvrkut cvrčaka, pjev ptica… Jednostavno, Kamp Borje je savršeno mjesto za opuštanje, uživanje u trenutku i bijeg od užurbane svakodnevice.

Plitvička jezera su fenomen i jedan od dragulja svjetske prirodne baštine

Gdje jesti?

Ako tražite široku paletu tradicionalnih specijaliteta i okusa pripremljenih na nove načine i posluženih u tradicionalnom ambijentu, onda je nacionalni restoran Lička kuća mjesto koje morate posjetiti. Šef kuhinje restorana s pravom se ponosi jelovnikom koji sadrži isključivo proizvode uzgojene i proizvedene na području Like, bez upotrebe ikakvih aditiva i umjetnih aroma. Stoga ne čudi da osnovu većine jela na jelovniku čine domaći proizvodi s pečatom ličke kvalitete – Lika Quality. Lika Quality potvrđuje da se proizvodi proizvode na području Like u skladu sa svim zakonskim propisima, a odlikuje ih najviši nivo kvalitete i održiva proizvodnja s uporištem u tradiciji.

Posjetite aplikaciju #PlitviceInLikaDestination i odaberite šta ćete vidjeti, koje aktivnosti isprobati, kojim biciklističkim stazama se kretati i uživajte u istraživanju kutaka ove zelene oaze Plitvičkih jezera!

 
 

Plitvička Jezera, Hrvatska
Telefon: +385 (0)53 751 015, +385 (0)53 751 014
 info@np-plitvicka-jezera.hr
www.np-plitvicka-jezera.hr

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content