Nacionalni parkovi – prirodni dragulji Srbije

Od subote 1. aprila,  ljubitelji putovanja i prirode u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji moći će da uživaju u novom regionalnom bilingualnom (srpsko-engleskom) magazinu Balkan Travel. Tema ovog broja su Nacionalni parkovi Srbije, sa mnoštvom informacija o ljepotama Srbije i prijedlozima za putovanja i avanture u prirodi.

Foto: First Media

U ovom izdanju magazina naći ćete ekskluzivne intervjue sa ministricom zaštite životne sredine Irenom Vujović, koja je izjavila da je njeno ministarstvo otvorilo Klaster 4 i Poglavlje 27 čime je napravilo veliki iskorak ka zelenoj tranziciji i pokazalo da smo posvećeni usklađivanju svih standarda s Evropskom Unijom, kao i sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem koji je istakao da za sada sve ukazuje da bi 2023. mogla biti još jedna od najuspješnijih godina za turizam Srbije.

Pored njih, za magazine su govorili i brojne poznate ličnosti poput Buleta Goncića, Vesne Čipčić, Baneta Krstića, Ljubice Vraneš…

Na 180 strana najkvalitetnije štampe, kroz zanimljive tekstove i raskošne fotografije, možete se upoznati sa predjelima nestvarne ljepote i svim onim što Nacionalni parkovi Srbije nude. U šestom broju Balkan Travel magazina saznaćete koja su savršena mjesta za izlete u Srbiji i gdje se nalaze vidikovci sa najljepšim pogledom. Upoznaćete se i sa tim koji su to predjeli netaknute prirode pod zaštitom države, zašto je važno sačuvati ih i kako se njihovi turistički potencijali mogu odgovorno koristiti.

U magazinu su predstavljeni svih pet nacionalnih parkova Srbije: Fruška gora, Tara, Đerdap, Kopaonik i Šar planina, kao i područja Stare planine i planina Kučaj-Beljanice koja su u najavi da postanu nacionalni parkovi.

Uz to, magazin donosi i priče o poznatim ličnostima koje žive ili vole da provode vrijeme u nacionalnim parkovima, kao što su Vuk Kostić, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Dragan Jovanović i Branka Pujić i mnogi drugi.

Takođe, u magazinu možete pronaći najave manifestacija, atrakcija i turističkih sadržaja za 2023. godinu, kao i priče o modi, lifestyle-u i mnogim drugim zanimljivim temama.

Izdavač Red Press predstaviće šesto po redu izdanje časopisa u srijedu 5. aprila u hotelu Zepter u Beogradu, uz prisustvo brojnih zvaničnika i poznatih ličnosti.

Magazin je dostupan na kioscima širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content