Najbolji na svijetu: Pet nagrada za aerodrom u Istanbulu

Aerodrom Istanbul proglašen je za „najbolji aerodrom na svijetu“ prema izboru čitalaca vodećeg američkog turističkog časopisa Global Traveler.

Foto: Furaj.ba

Nije to jedino priznanje za aerodrom koji slovi za jedno od najvećih zračnih čvorišta, pa je proglašen i za „najbolji aerodrom u Evropi“, čime je dodatno učvrstio svoju poziciju lidera u globalnoj avijaciji.

Kako i priliči aerodrom sa reputacijom turske gostoljubljivosti, dobio je i nagradu za „aerodrom s najboljom hranom i pićem“, „najbolje iskustvo kupovine na aerodromu“ i „aerodrom koji nudi najbolje iskustvo bez carinske kupovine u Evropi“.

Gotovo 500.000 mjesečnih čitalaca kultnog časopisa glasalo je o uslugama vezanim za putovanja koje su dobili, destinacijama i hotelima koje su posjetili, aviokompanijama s kojima su putovali i putovanjima na krstarenju na osnovu svojih stvarnih iskustava, navode iz magazina čiji prosječan čitalac, prema istraživanjima, obavi 18 domaćih letova godišnje, pri čemu 96 posto redovno putuje u inostranstvo, a više od 80 posto boravi u hotelima s četiri i pet zvjezdica više od 80 dana u godini.

Na ovogodišnjoj 11. dodjeli nagrada „Leisure Lifestyle Awards“, koju je organizirao Global Traveler, Aerodrom Istanbul je drugi put proglašen za „najbolji aerodrom za transfer“, a na dodjeli nagrada „Wherever Awards“ još jednom je proglašen za „najbolji međunarodni aerodrom prilagođen porodici“.

Kako koristiti besplatni internet na istanbulskom aerodromu?

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content