NAJČUDNIJA ZANIMANJA NA SVIJETU

  NAJČUDNIJA ZANIMANJA NA SVIJETU

  Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći nevjerovatna zanimanja, poput sakrivača registarskih tablica, bebisiterke za nojeve ili šnajderki za slonove.

  Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prijestolnice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone.

  Da bi izbjegli plaćanje nameta i eventualne kazne, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući tijelom registarske tablice.
  U Šri Lanki, za vrijeme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po mjeri šiju akreditovani šnajderi.

  Poznato je da nojevi imaju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbjegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sjede u polju i paze da se ptice ne povrijede.
  Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge “družbenice za dremku” koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks.
  Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju djevojke koje u bikiniju pomažu posjetiocima da lakše nađu parking mjesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

  Izvor: tanjug