NAJČUDNIJA ZANIMANJA NA SVIJETU

Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći nevjerovatna zanimanja, poput sakrivača registarskih tablica, bebisiterke za nojeve ili šnajderki za slonove.

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prijestolnice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone.

Da bi izbjegli plaćanje nameta i eventualne kazne, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući tijelom registarske tablice.
U Šri Lanki, za vrijeme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po mjeri šiju akreditovani šnajderi.

Poznato je da nojevi imaju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbjegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sjede u polju i paze da se ptice ne povrijede.
Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge “družbenice za dremku” koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks.
Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju djevojke koje u bikiniju pomažu posjetiocima da lakše nađu parking mjesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

Izvor: tanjug

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content