Najluksuznija kopnena jahta na svijetu

Putovanja u kamp-kućicama sigurno niste zamišljali kao luksuzni i skupi odmor, no debitantska kamp-kućica njemačke kompanije Volkner mijenja sve što smo znali o kampovanju na točkovima.

Foto: Volkner

Penthouse na točkovima 

Njemački proizvođač kopnenih jahti Volkner debitirao je sa svojim najnovijim modelom, kamp-kućicom Volkner Performance S 2021 vrijednom 7,7 miliona dolara koja ima sve moderne karakteristike života u 21. stoljeću. 

Foto: Volkner

Vozilo teško 18 tona nesumnjivo je luksuzni penthouse apartman na točkovima koji s lakoćom može smjestiti superautomobile svog vlasnika poput Bugatti Chirona ili bilo kojeg drugog u svoj posebni pretinac. Kad superautomobila nema, hidraulična platforma može se koristiti kao veranda za odmor na otvorenom. Ista garaža nudi i spremište za dva električna bicikla, a postoji i zaseban pretinac za još dva bicikla.

Model Performance S predstavljen je 2019. godine, ali je verzija 2021. opremljena sa fantastičnim, nevjerovatno skupocjenim detaljima.

Hotel s pet zvjezdica na otvorenom

Foto: Volkner

Raskošni dnevni boravak izgleda kao da dolazi ravno iz hotela s pet zvjezdica, a može poslužiti i kao trpezarija. U njemu se nalaze impresivno opremljena kuhinja, kupatilo i spavaća soba pozadi. Sjajna Performance S također sadrži tuš kabinu sa kišnim tušem i zvjezdanim krovom.

Luksuzna kuća za automobile dolazi s višezonskim grijanjem, radnim prostorom koji pomaže u ravnoteži između poslovnog i privatnog života na putu i ogromnom količinom prostora za odlaganje u spavaćoj sobi.

Foto: Volkner

Svaki element ove kamp-kuće odiše elegancijom!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content