Noćni prijevoz u Sarajevu

Od 1. januara 2024. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine funkcionira noćni javni gradski prijevoz na relacijama Baščaršija – Ilidža, Dobrinja – Jezero te Baščaršija – Vogošća.

Foto: Depositphotos

Noćni prevoz će se obavljati od ponoći do pet sati ujutro, a u tom periodu saobraćat će tramvaj na relaciji od Ilidže do Baščaršije, trolejbus od Dobrinje do Jezera i autobus iz centra do Vogošće.

KJKP GRAS obavijestio je korisnike da će tramvajski saobraćaj biti realizovan na svakih pola sata, a trolejbuski na svakih 45 minuta.

Noćni prevoz u tramvajskom saobraćaju svakodnevno će se obavljati sa tri vozila u saobraćaju na liniji broj tri Baščaršija – Ilidža u vremenu od 00:00 do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 30 minuta.

Prevoz sa Baščaršije u noćnim satima je od 23:45 do 05:10 sati, a sa Ilidže prvi polazak je u 00:00, a završni polazak je 5 sati.

Trolejbuski saobraćaj na liniji broj 107 Jezero – Dobrinja saobraćat će svakodnevno s dva vozila u vremenu od 00:00 do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 45 minuta.

Trolejbuski saobraćaj u noćnim satima odvijat će se sa polascima iz Dobrinje od 00:00 do 4:40 sati, te sa Jezera prva noćna vožnja je od 00:00 sata,a završna vožnja je u 4:40 sati.

Iz kompanije “Centrotrans” su saopćili da će autobusi na noćnoj liniji noćna linija Baščaršija – Vogošća  saobraćati svakih pola sata od 23:30 do 5:30 sati u oba pravca. Naveli su da autobusi polaze sa terminala na Baščaršiji koji je i krajnja dolazna stanica u povratku.

Podsjećamo, građani noćni prevoz mogu koristiti besplatno

Javni gradski prijevoz u Sarajevu

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content