Noćni život u Kuvajtu

Noćni život u Kuvajtu

Kuvajt nudi zanimljivu arhitekturu, izvanredna mjesta za šoping, kao i nevjerovatne prilike za uživanje u sportovima na vodi. Međutim, ako u Kuvajtu tražite noćni klub zapadnog stila, mogli biste se razočarati. 

Noćni život u Kuvajtu vrti se oko druženja s prijateljima i uživanja u hrani i pušenju nargile. Tu i tamo, možete naići i na pokoju skromnu diskoteku, no ugostiteljski objekti ne poslužuju alkoholna pića, zbog vjerskih razloga. No, bez obzira na to, noćni život u Kuvajtu ima svoju draž i sasvim sigurno može dati zanimljivu i neponovljivu notu Vašem odmoru, jer noćni život u ovom gradu znači mnogo više od pukog provoda u klubovima i barovima.

Iako u gradu radi mali broj noćnih klubova, koji uz to ne poslužuju alkoholna pića, to neće umanjiti nezaboravan provod. Mnogi objekti nude jedinstveno i neponovljivo iskustvo nargile u kojoj dim prvo prolazi kroz mješavinu voćnog sirupa, pa onda kroz posudu ispunjenu hladnom aromatiziranom vodom, koja rashlađuje dim na njegovom putu do vaše muštikle. U Kuvajtu možete dobiti i coca-colu, pa čak i Mecca colu, te uživati u mnogobrojnim koktelima. U Kuvajtu se kokteli prave od svježeg voćnog soka i sladoleda, bez dodatka alkohola.

U Kuvajtu noću možete uživati i u šopingu, a jedan od najboljih načina da uživate u noćnim satima je šetnja obalom obasjanom mjesečinom.

Dešava se i da turisti uživaju u trkama automobila duž ceste Jahra, kampovanju ili druženju sa domaćim stanovništvom u pustinji, okupljeni oko tradicionalnog šatora.

Mnogi ugostiteljski objekti u Kuvajtu organiziraju zabavne večeri za goste ispunjene plesom, zabavom i fantastičnom gastronomskom ponudom.

Možete uživati u kupovini ili fantastičnoj restoranskoj ponudi. U dobrom društvu, uz dobru hranu ili kafu s prijateljima, možete doživjeti fantastično i sasvim drugačije iskustvo.

Hard Rock Cafe u Kuvajtu

Ovo je vjerovatno najbliža inačica noćnog kluba u cijelom gradu. Smješten u sastavu marine uz glavnu ulicu duž Perzijskog zaljeva, u središtu dijela grada kojim dominiraju veliki prodajni objekti i zabavni sadržaji. Hard Rock Cafe smješten je u objektu u obliku velike staklene piramide, sa koje se pruža fantastičan pogled. Osim uobičajene ponude za lokal ove vrste, gosti svakog dana mogu uživati u muzici uživo i fantastičnoj gužvi od 11 sati prije podne pa sve do ponoći.

Još jedno popularno okupljalište je Starbucks kafe, mjesto susreta, gdje se prijatelji okupljaju i uživaju u kafi.

Hotelski restorani sa muzikom uživo

Nekoliko velikih hotela u svom sastavu imaju popularne restorane u kojima se izvodi muzika uživo ili nude druge vrste zabave. Le Tarbouche je libanski restoran smješten u sastavu Hotela Sheraton, u ulici Fahdal Al-Salem. Muzika uživo, fantastičan enterijer i obaveza nošenja svečane odjeće čine ovo mjesto idealnim za nezaboravan noćni izlazak.

Slična je i priča restorana Al Ahmadi koji radi u sastavu hotela Crown Plaza, na adresi Airport Road br. 55. Ovaj restoran nadaleko je poznat po izvanrednoj ponudi jela internacionalne kuhinje, muzici uživo i festivalima jela petkom, kada po jedinstvenoj cijeni možete uživati raznovrsnoj ponudi hrane, te pojesti koliko Vam duša želi. Ova zanimljiva ponuda obuhvata i raznovrsne zabavne aktivnosti za djecu. 

Ostali restorani sa muzikom uživo.

Restoran zanimljivog naziva: Johnny Carino’s Italian Kitchen smješten je u glavnoj ulici duž Perzijskog zaljeva, i jedan je od najpopularnijih objekata ovog tipa u gradu. Ako ste raspoloženi za uživanje u dražima italijanske kuhinje, uz fantastičnu muziku uživo, ovo je mjesto za Vas.

Tu je i nezaobilazni restoran Le Notre, takođe smješten u glavnoj ulici duž Perzijskog zaljeva, ekskluzivni arapski restoran, otvoren do kasnih noćnih sati.

Uz navedena mjesta, noćni klub Game Works u Kuvajtu, nudi jedinstvenu atmosferu, idealnu za ples uz zvuke poznatih svjetskih hitova.

Želite li se pak uputiti u neki od popularnih nargila barova, obratite se za pomoć recepcioneru Vašeg hotela ili taksisti, jer većina tih lokala ne praktikuju oglašavanje svoje ponude.