Noćni život u Kuvajtu

Kuvajt nudi zanimljivu arhitekturu, izvanredna mjesta za šoping, kao i nevjerovatne prilike za uživanje u sportovima na vodi. Međutim, ako tražite noćni život u Kuvajtu zapadnog stila, mogli biste se razočarati. 

Foto: Pixabay – luisqb

Noćni život u Kuvajtu vrti se oko druženja s prijateljima i uživanja u hrani i pušenju nargile. Tu i tamo, možete naići i na pokoju skromnu diskoteku, no ugostiteljski objekti ne poslužuju alkoholna pića, zbog vjerskih razloga. No, bez obzira na to, noćni život u Kuvajtu ima svoju draž i sasvim sigurno može dati zanimljivu i neponovljivu notu Vašem odmoru, jer noćni život u ovom gradu znači mnogo više od pukog provoda u klubovima i barovima.

Iako u gradu radi mali broj noćnih klubova, koji uz to ne poslužuju alkoholna pića, to neće umanjiti nezaboravan provod. Mnogi objekti nude jedinstveno i neponovljivo iskustvo nargile u kojoj dim prvo prolazi kroz mješavinu voćnog sirupa, pa onda kroz posudu ispunjenu hladnom aromatiziranom vodom, koja rashlađuje dim na njegovom putu do vaše muštikle. U Kuvajtu možete dobiti i coca-colu, pa čak i Mecca colu, te uživati u mnogobrojnim koktelima. U Kuvajtu se kokteli prave od svježeg voćnog soka i sladoleda, bez dodatka alkohola.

U Kuvajtu noću možete uživati i u šopingu, a jedan od najboljih načina da uživate u noćnim satima je šetnja obalom obasjanom mjesečinom.

Dešava se i da turisti uživaju u trkama automobila duž ceste Jahra, kampovanju ili druženju sa domaćim stanovništvom u pustinji, okupljeni oko tradicionalnog šatora.

Mnogi ugostiteljski objekti u Kuvajtu organiziraju zabavne večeri za goste ispunjene plesom, zabavom i fantastičnom gastronomskom ponudom.

Možete uživati u kupovini ili fantastičnoj restoranskoj ponudi. U dobrom društvu, uz dobru hranu ili kafu s prijateljima, možete doživjeti fantastično i sasvim drugačije iskustvo.

Hard Rock Cafe u Kuvajtu

Ovo je vjerovatno najbliža inačica noćnog kluba u cijelom gradu. Smješten u sastavu marine uz glavnu ulicu duž Perzijskog zaljeva, u središtu dijela grada kojim dominiraju veliki prodajni objekti i zabavni sadržaji. Hard Rock Cafe smješten je u objektu u obliku velike staklene piramide, sa koje se pruža fantastičan pogled. Osim uobičajene ponude za lokal ove vrste, gosti svakog dana mogu uživati u muzici uživo i fantastičnoj gužvi od 11 sati prije podne pa sve do ponoći.

Još jedno popularno okupljalište je Starbucks kafe, mjesto susreta, gdje se prijatelji okupljaju i uživaju u kafi.

Hotelski restorani sa muzikom uživo

Nekoliko velikih hotela u svom sastavu imaju popularne restorane u kojima se izvodi muzika uživo ili nude druge vrste zabave. Le Tarbouche je libanski restoran smješten u sastavu Hotela Sheraton, u ulici Fahdal Al-Salem. Muzika uživo, fantastičan enterijer i obaveza nošenja svečane odjeće čine ovo mjesto idealnim za nezaboravan noćni izlazak.

Slična je i priča restorana Al Ahmadi koji radi u sastavu hotela Crown Plaza, na adresi Airport Road br. 55. Ovaj restoran nadaleko je poznat po izvanrednoj ponudi jela internacionalne kuhinje, muzici uživo i festivalima jela petkom, kada po jedinstvenoj cijeni možete uživati raznovrsnoj ponudi hrane, te pojesti koliko Vam duša želi. Ova zanimljiva ponuda obuhvata i raznovrsne zabavne aktivnosti za djecu. 

Ostali restorani sa muzikom uživo.

Restoran zanimljivog naziva: Johnny Carino’s Italian Kitchen smješten je u glavnoj ulici duž Perzijskog zaljeva, i jedan je od najpopularnijih objekata ovog tipa u gradu. Ako ste raspoloženi za uživanje u dražima italijanske kuhinje, uz fantastičnu muziku uživo, ovo je mjesto za Vas.

Tu je i nezaobilazni restoran Le Notre, takođe smješten u glavnoj ulici duž Perzijskog zaljeva, ekskluzivni arapski restoran, otvoren do kasnih noćnih sati.

Uz navedena mjesta, noćni klub Game Works u Kuvajtu, nudi jedinstvenu atmosferu, idealnu za ples uz zvuke poznatih svjetskih hitova.

Želite li se pak uputiti u neki od popularnih nargila barova, obratite se za pomoć recepcioneru Vašeg hotela ili taksisti, jer većina tih lokala ne praktikuju oglašavanje svoje ponude.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content