Odmor iz snova u Blagaju – luksuz koji zaslužujete

Svaki ljubitelj prirode sanja o kući gdje se može odmoriti sa svojom porodicom i prijateljima, gdje može uživati potpunu privatnost i posvetiti se samo sebi. Baš takvo mjesto postoji u srcu Hercegovine, u mističnom gradiću Blagaju, u luksuznim vilama nadomak poznatih Jaffa plantaža.

Nećete moći odoljeti boravku u nekoj od tri simpatične kuće, koje potpuno ograđene garantuju privatnost, posjeduju bazene bez hemijskih tvari uz mogućnosti grijane vode zbog čega je kupanje u njima moguće već sada.

Luksuzne kuće u kojima možete prespavati i boraviti tokom cijelog dana su veličine 80m2, primaju do 8-10 ljudi koji se mogu smjestiti u tri sobe, sadrže opremu za roštilj, opremljenu ljetnu terasu, bazen i prostor za igru za mališane. Svako jutro u vilu možete naručiti domaće mlijeko ili jaja iz obližnjih seoskih domaćinstava. S obzirom na to da kuće garantiraju potpunu privatnost, sigurno ćete boravkom u njima odmoriti duh i tijelo, a luksuz kojim odišu zaslužili ste da sebi priuštite.

Činjenica da se nalaze u prirodi i u blizini plantaža ubrzat će vašu odluku da godišnji odmor provedete baš u njima.  Jer pored odmora u kućama možete uživati u dugim šetnjama prostranim plantažama dugim 75 hektara, vožnji biciklom ili vožnji vozićem Voćkom, a zatim se sladiti voćem iz Jaffa maloprodaje ili ih na plantažama ubrati svojom rukom. Tu radost ubiranja ukusnih plodova voća i povrća i slasti kada ih takve probate naročito ćete željeti pružiti svojoj djeci. Na plantažama možete organizirati i piknik, popiti kafu s pogledom, potrošiti nakupljenu energiju u trčanju ili skakanju do iznemoglosti, koristiti veliko igralište i brojne druge sadržaje, a svi ljubitelji dobre fotografije bit će oduševljeni mjestima namijenjenim baš za photoshooting. No, najinteresantnije je što ćete sa djecom moći slobodno istraživati prirodu, a vaši domaćini će vam organizirati edukativne ture, po potrebi i proslave rođendana ili teambuilding događaje.

Ukoliko ste imali želju duže boraviti u Hercegovini i istražiti njene ljepote, radovat će vas činjenica da vam od kuća u kojima ćete boraviti ne treba mnogo vremena za obilazak turističkih atrakcija ovog kraja. Možete se popeti do Starog grada Blagaja, uživati u hladu čuvene tekije, ili rijeci Bunici, a za izlet do Mostara ili Počitelja trebat će vam samo pola sata vožnje. Nigdje ne morate žuriti prilikom obilaska, jer ubrzo ste nazad „svojoj“ kući gdje ćete moći odmoriti nakon ispunjenog dana u tišini i toplini hercegovačke noći.

Rezervišite vaš odmor na vrijeme i sigurno se nećete pokajati!

Kontakt:

Telefon: Elma Badžak +387(0)61/741-853

E-mail: turist@jaffakomerc.ba

Zato što jedan članak nije dovoljan….

PLANTAŽA VOĆA U BLAGAJU, NOVI RAJ ZA TURISTE

LEGENDA O NASTANKU BLAGAJSKE TEKIJE

STARI GRAD BLAGAJ KROZ OBJEKTIV DŽENADA DŽINE

ŽENA KOJA JE SPASILA BLAGAJSKU TEKIJU OD RUŠENJA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content